Cheesecake sa kajsijama
Srednje
2 hours hours 15 minutes minutes
Sastojci
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih badema
- 25 g maslaca, sobne temperature
- 80 ml mleka Belkino
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 1 kremfix
- 300 g krem sira
- 50 g kisele pavlake Belkino
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 5 svežih kajsija
- 1 preliv za kolač
- 2 kašike šećera
- Napraviti koru tako što ćete pomešati keks, bademe, maslac i mleko u jednoj posudi pa prstima utisnuti i oblikovati u kalup, na dno i na ivice.
- Pripremite fil počevši od bele čokolade, tako što ćete zagrejati slatku pavlaku u manjoj šerpici tik pred ključanje, skinite je sa vatre i u nju stavite čokoladu iseckanu na kockice. Promešajte i ostavite par minuta da se otopi. U drugoj većoj posudi umutite mikserom krem sir, pavlaku i vanilu, pa dodajte kremfiks u smesu. Izlijte čokoladu i dobro sve sjedinite. Iseckajte na male kockice 3 sveže kajsije i ubacite ih u smesu, pa ih spatulom sjedinite sa filom.
- Izlijte smesu u kalup sa keksom i ostavite u frižideru da se hladi sat, dva. Nakon toga pripremite preliv za kolač po uputstvu sa kesice. Iseckajte jednu kajsiju, u međuvremenu dok se smesa hladi, i poređajte na tortu. Izlijte smesu kada se prohladila i počela da želira.
- Ostavite u frižideru preko noći ili makar 4 sata da se dobro stegne.
Tagovi cheesecake, cheesecake od kajsija, čizkejk, dezert, kajsije
Sastojci
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih badema
- 25 g maslaca, sobne temperature
- 80 ml mleka Belkino
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 1 kremfix
- 300 g krem sira
- 50 g kisele pavlake Belkino
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 5 svežih kajsija
- 1 preliv za kolač
- 2 kašike šećera
Pogledajte i…