![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/05/MG_0908-scaled.jpg)
Torta Viktorija
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
50 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, L veličine
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike mleka Belkino ili slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
- Umutiti penasto u mikseru maslac pa dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne sjedini. Umutiti jaja sa vanilom pa postepeno dodavati maslac i neprekidno mutiti. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo, sve vreme muteći pa dodati par kašika mleka kako bi smesa bila malo tečnija.
- Izliti smesu u dva kalupa prečnika 21 cm, obložena papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C.
- Prohladiti kore 10-20 minuta i umutiti slatku pavlaku u međuvremenu. Nafilovati prvu koru pavlakom pa preko preliti sa džemom i poređati kolutiće svežih jagoda. Preklopiti drugom korom i posuti sa šećerom u prahu. Ukrasiti sa svežim jagodama i odmah poslužiti.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, džem, jagode, torta, vanila
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…