Torta Viktorija

Torta Viktorija

Lako
50 minutes
5

Sastojci

  • 175 g maslaca, sobne temperature
  • 175 g šećera
  • 3 jaja, L veličine
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 175 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike mleka Belkino ili slatke pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g džema od jagode ili malina
  • 300 g svežih jagoda

  • Umutiti penasto u mikseru maslac pa dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne sjedini. Umutiti jaja sa vanilom pa postepeno dodavati maslac i neprekidno mutiti. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo, sve vreme muteći pa dodati par kašika mleka kako bi smesa bila malo tečnija.
  • Izliti smesu u dva kalupa prečnika 21 cm, obložena papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C.
  • Prohladiti kore 10-20 minuta i umutiti slatku pavlaku u međuvremenu. Nafilovati prvu koru pavlakom pa preko preliti sa džemom i poređati kolutiće svežih jagoda. Preklopiti drugom korom i posuti sa šećerom u prahu. Ukrasiti sa svežim jagodama i odmah poslužiti.
Tagovi dezert, džem, jagode, torta, vanila

Sastojci

  • 175 g maslaca, sobne temperature
  • 175 g šećera
  • 3 jaja, L veličine
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 175 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike mleka Belkino ili slatke pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g džema od jagode ili malina
  • 300 g svežih jagoda

Pogledajte i…