Letnji krem desert
Lako
55 minutes minutes
Sastojci
Voće
- 5 manjih kajsija
- 3 breskve
- 2 dl šolja malina
- 1.5 dl šolja smeđeg šećera
- sok i kora od jedne limete
Krem
- 500 ml slatke pavlake
- 2 limuna, kora i sok
- 100-150 g kristal šećera
- 50 g putera
- 2 jaja
- Prvo naseckajte kajsije i breskve na kockice, ubacite ih u posudu sa malinama od kojih ćete jedan deo ispasirati viljuškom. Dodajte im šećer i limetu, pomešajte i ostavite u frižideru. Možete to uraditi i dan ranije.
- Krem od limuna počinje sa topljenjem putera, šećera i limuna (sok i narendana kora) na pari. Kada se puter sasvim otopi i smesa postane homogena, sklonite činiju sa pare i dodajte uz mešanje jaja koja ste blago umutili viljuškom.
- Spojite dve mase i vratite na paru. Mešajte neprestano, posebno skidajte ivice da biste sprečili zgrušavanje jaja na toplijim mestima. Mešajte polako 10-15 minuta ili dok krem ne postane gust.
- Test: Krem je skuvan kada prevučete prstom po površini varjače, a trag prsta ostane čist.
- Ostavite da se potpuno ohladi. Slatku pavlaku umutite blago, na granici mekog i čvrstog. Dodajte dve kašike u puding od limuna, umešajte i zatim ubacite puding u ostatak pavlake. Mešajte polako ali uporno.
- Sastavite desert u posudama po želji, ređajući red krema, pa red voća. Ukrasite listićima sveže nane.
Tagovi dezert, kolač, letnji kolač, maline
Pogledajte i…