![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/Tiramisu-truffles-9-scaled.jpg)
Tiramisu kuglice
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
45 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
Potrebno za 22 kuglice
- 40 ml crne kafe
- 150 g piškota
- 250 g maskarpone sira
- 60 g šećera u prahu
- 1 kašika ekstrakta ruma
- 80 g kakao krema
- kakao za posipanje
- Skuvati 40ml crne kafe i ostaviti po strani da se hladi. U međuvremenu izlomiti sitno 150g piškota na komadiće u većoj posudi. U drugoj posudi umutiti kremasto maskarpone sir sa šećerom, pa dodati kafu i rum i dobro umutiti opet.
- Dodati potom izmrvljeni keks i špatulom dobro izmešati kako bi se što bolje keks sjedinio sa filom i samim tim brže omekšao. Kada ste sjedinili smesu, ostavite je u frižideru na par sati da keks odstoji i omekša, a fil da se ohladi kako bi bio lakši za formiranje. Možete ga ostaviti i u zamrzivaču na desetak minuta.
- Kada je smesa odstojala, na vrh kašičice možete uzimati kakao krem i puniti kuglice pre nego što ih uoblikujete u lopticu, brzim potezima kako se masa ne bi ugrejala, jer će zbog toplote ovaj proces biti sve teži i teži zbog masnoće sira (krema).
- Loptice (do 20g težine po loptici odmerite kako bi stale u male korpice) urolajte u kakao ili ih ubacite u frižideru, pa ih neposredno pred služenje rolajte u kakao prahu.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, tiramisu
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…