![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/07/MG_9933a-scaled.jpg)
Kapri kolač
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
5 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
Kora
- 5 belanaca
- 50 g šećera
- 10 g brašna
- 85 g mlevenih oraha
- 20 g rendane čokolade
- pola kesice praška za pecivo
Fil od malina
- 400 g malina (svežih ili smrznutih)
- 50 ml vode
- 75 g šećera
- 1 kesica pudigna od maline ili jagode
Fil
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 500 ml mleka Belkino
- 50 g maslaca
- 50 ml slatke pavlake
- 1 kašika arome vanile
Čokoladni preliv
- 80 g čokolade za kuvanje
- 80 ml slatke pavlake
- maline za ukrašavanje
- Umutite belanca sa prstohvatom soli (dok ne zapene), pa postepeno dodavajte šećer (dok se skroz ne umute). U tako pripremljenu smesu dodajte brašno, orahe,čokoladu i prašak za pecivo, pa sjedinite spatulom (uz što manje mešanja). Smesu izlijte u kalup premazan maslacem i brašnom. Pecite na 170 stepeni do 20 minuta, pa ostavite sa strane da se prohladi.
- Skuvajte maline, vodu i šećer do ključanja. Puding pomešajte sa par kašika smese od malina. Ubacite puding u šerpu sa malinama i mešajte par minuta(dok smesa ne krene da se steže). Prohlađen fil izlijte preko kore u kalupu, pa ostavite u frižider da se ohladi.
- Umutite žumanca sa šećerom (dok ne postanu svetle boje), dodajte im gustin i 40 ml hladnog mleka pa dobro umutite. Zagrejte 460 ml mleka do pred ključanja. Toplo mleko malo po malo dodavajte u fil, neprestano mešajući spatulom. Vratite fil u šerpu, neprestano mešajući žicom za mućenje, dok se ne zgusne. Ostavite ga sa strane da se prohladi, pa ubacite u frižider(da se potpuno ohladi). Rashlađen fil umutite sa 50 g maslaca,dodajte umućenu slatku pavlaku sa vanilom, pa sve zajedno dobro razmutite. Tako pripremljen fil prelijte preko ohlađenog sloja od malina i ostavite u frižider.
- Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom,pa prelijte preko ohlađenog sloja od malina. Računajte da između svakog sloja, prethodni hladite sat vremena. Služite sa svežim malinama.Prijatno!
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi čokolada, dezert, maline, mleko, orasi, vanila
Sastojci
Kora
- 5 belanaca
- 50 g šećera
- 10 g brašna
- 85 g mlevenih oraha
- 20 g rendane čokolade
- pola kesice praška za pecivo
Fil od malina
- 400 g malina (svežih ili smrznutih)
- 50 ml vode
- 75 g šećera
- 1 kesica pudigna od maline ili jagode
Fil
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 500 ml mleka Belkino
- 50 g maslaca
- 50 ml slatke pavlake
- 1 kašika arome vanile
Čokoladni preliv
- 80 g čokolade za kuvanje
- 80 ml slatke pavlake
- maline za ukrašavanje
Pogledajte i…