Kapri kolač

Kapri kolač

Srednje
5 hours
5

Sastojci

Kora

  • 5 belanaca
  • 50 g šećera
  • 10 g brašna
  • 85 g mlevenih oraha
  • 20 g rendane čokolade
  • pola kesice praška za pecivo

Fil od malina

  • 400 g malina (svežih ili smrznutih)
  • 50 ml vode
  • 75 g šećera
  • 1 kesica pudigna od maline ili jagode

Fil

  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 500 ml mleka Belkino
  • 50 g maslaca
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 kašika arome vanile

Čokoladni preliv

  • Umutite belanca sa prstohvatom soli (dok ne zapene), pa postepeno dodavajte šećer (dok se skroz ne umute). U tako pripremljenu smesu dodajte brašno, orahe,čokoladu i prašak za pecivo, pa sjedinite spatulom (uz što manje mešanja). Smesu izlijte u kalup premazan maslacem i brašnom. Pecite na 170 stepeni do 20 minuta, pa ostavite sa strane da se prohladi.
  • Skuvajte maline, vodu i šećer do ključanja. Puding pomešajte sa par kašika smese od malina. Ubacite puding u šerpu sa malinama i mešajte par minuta(dok smesa ne krene da se steže). Prohlađen fil izlijte preko kore u kalupu, pa ostavite u frižider da se ohladi.
  • Umutite žumanca sa šećerom (dok ne postanu svetle boje), dodajte im gustin i 40 ml hladnog mleka pa dobro umutite. Zagrejte 460 ml mleka do pred ključanja. Toplo mleko malo po malo dodavajte u fil, neprestano mešajući spatulom. Vratite fil u šerpu, neprestano mešajući žicom za mućenje, dok se ne zgusne. Ostavite ga sa strane da se prohladi, pa ubacite u frižider(da se potpuno ohladi). Rashlađen fil umutite sa 50 g maslaca,dodajte umućenu slatku pavlaku sa vanilom, pa sve zajedno dobro razmutite. Tako pripremljen fil prelijte preko ohlađenog sloja od malina i ostavite u frižider.
  • Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom,pa prelijte preko ohlađenog sloja od malina. Računajte da između svakog sloja, prethodni hladite sat vremena. Služite sa svežim malinama.
    Prijatno!
Tagovi čokolada, dezert, maline, mleko, orasi, vanila

Sastojci

Kora

  • 5 belanaca
  • 50 g šećera
  • 10 g brašna
  • 85 g mlevenih oraha
  • 20 g rendane čokolade
  • pola kesice praška za pecivo

Fil od malina

  • 400 g malina (svežih ili smrznutih)
  • 50 ml vode
  • 75 g šećera
  • 1 kesica pudigna od maline ili jagode

Fil

  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 500 ml mleka Belkino
  • 50 g maslaca
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 kašika arome vanile

Čokoladni preliv


Pogledajte i…