Velika filantropkinja koja je napunila tek 11 godina – Matea Balani devojčica koja u svima nama budi ljudskost

Matea Balani je devojčica iz Zrenjanina koja zbog zdravstvenih problema nije bila u prilici da proslavlja svoje rođendane do sedme godine. Proslavom sedmog rođendana u društvu svojih drugara, otvorila je i jedan veliki put, put filantropije, kroz koji svojim direktnim doprinos pomaže onima kojima je pomoć potrebna, ali pre svega svojim velikim podvigom inspiriše druge da se aktivno priključe.

Proslavljajući svoj 11. rođendan, u nedelju 18.07, u Kulturnom centru Zrenjanina, Matea je okupila veliki broj prijatelja i ljudi dobre volje koji su zajedno sa njom usmerili svoje doprinose za ozdravljenje jedne male devojčice Tare. Matea je za Taru pripremila i sve svoje rođendanske poklone.

Da je Mateina humanitarnost prepoznata kao veliki ljudski gest govori i činjenica da je 2019. godine nagrađena od strane Fondacije “Trag” VIRTUS, priznanjem za mladu filantropkinju 2019. godine.

Proslava 11. rođendana, četrvrtog rođendana posvećenog podršci drugima, je primer koji osnažuje veru u ljubav svima nama, a Matea svakako motiviše sve svoje sugrađane da joj se na tom putu i priključe.

Kompanija PerSu, godinama unazad osluškujući potrebe zajednice aktivno podržava porodice slabijeg materijalnog stanja, ulaže u sport i kulturu, a aktivnim učešćem u Mateinom projektu, rukovodstvo kompanije motiviše kako zaposlene, tako i sugrađane, da i na ličnom nivou budu nesebični u pružanju ljubavi i pomoći onima kojima je potrebna.