Tres Leches

Tres Leches

Lako
55 minutes
5

Sastojci

  • 4 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 1 kašika vanil arome
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1.5 dl mleka Belkino
  • 200 ml slatke pavlake
  • prstohvat soli
  • malo maslaca
  • sveže jagode

  • Napraviti evaporisano i kondenzovano mleko tako što ćete za evaporisano na jednu ringlu staviti 900ml mleka u manju šerpu i kuvati na tihoj vatri (da blago vri) oko sat do sat i po vremena dok ne izgubi duplo na masi, dakle na kraju biste trebali da dobijete oko 400ml mleka evaporisanog mleka.
  • U isto vreme možete na drugoj ringli pripremiti kondenzovano mleko tako što ćete prvo na jakoj vatri istopiti u šerpi 200g šećera sa 250ml mleka, pa nakon što se šećer otopi dodajte još 250ml mleka i mešajte dok ne osetite da će proključati, smanjite odmah temperaturu i krčkajte na tihoj vatri kao i evaporisano mleko nekih sat do sat i po vremena. Takođe bi trebalo da izgubi duplo na količini, pa biste trebali da dobijete od ove količine 200ml kondenzovanog mleka.
  • Pripremite koru tako što ćete razdvojiti belanca od žumanaca. Umutite belanca sa malo soli u većoj posudi dok ne zapeni, pa krenite sa dodavanjem 100g šećera kašiku po kašiku dok ne dobijete sjajan i čvrst šam. Umutite žumance sa 50g šećera u drugoj posudi, pa dodajte vanil aromu, brašno i 100ml mleka pa prespite u belanca i špatulom sjedinite smesu.
  • Maslacem premažite posudu za pečenje i prespite u nju smesu pa pecite na 180°C nekih 35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva iz sredine. Ostavite testo da se malo prohladi pa ga izbockajte viljuškom. Pomešajte evaporisano i kondenzovano mleko sa 100ml slatke pavlake i zalijte ovom smesom koru. Dodajte malo po malo i pustite koru da lepo upije svaku dozu. Poslužite sa 100ml umućene slatke pavlake i svežim jagodama.
Tagovi dezert, Tres Leches

Sastojci

  • 4 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 1 kašika vanil arome
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1.5 dl mleka Belkino
  • 200 ml slatke pavlake
  • prstohvat soli
  • malo maslaca
  • sveže jagode

Pogledajte i…