Rižoto sa prazilukom

Rižoto sa prazilukom

Lako
1 hour

Sastojci

Za 4 porcije:

  • 75 g maslaca
  • 2 praziluk, iseckana na kolutove
  • 1 manji luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 300 g pirinča
  • 220 ml belog vina
  • 1 l povrtne ili kokošije supe
  • 50 g rendanog parmezana + za posipanje
  • so i biber po ukusu

  • Otopiti 50 g maslaca u većem tiganju pa izdinstati luk i praziluk dok ne omekšaju. Dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati pirinač i dinstati dok ne postane transparentne boje. Podliti belim vinom i dinstati par minuta dok alkohol ne evaporiše. Ulivati malo po malo supe i mešati dok se pirinač ne skuva (30-40 minuta). Kada pirinač upije jednu količinu supe, dodati sledeću i tako ponovaljati dok se nepotroši supa, a pirinač ne skuva. Dodati ostatak maslaca i parmezan i dobro sjediniti. Začiniti sa soli i biberom po ukusu i služiti toplo uz malo parmezana.
Tagovi belo vino, parmezan, pirinač, praziluk, rižoto, ručak, večera

Sastojci

Za 4 porcije:

  • 75 g maslaca
  • 2 praziluk, iseckana na kolutove
  • 1 manji luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 300 g pirinča
  • 220 ml belog vina
  • 1 l povrtne ili kokošije supe
  • 50 g rendanog parmezana + za posipanje
  • so i biber po ukusu

Pogledajte i…