Rednica
Srednje
2 hours hours
5
Sastojci
- 1 kg brašna
- 900 ml kisele vode ili obične
- 1 kašičica soli
- 350 g zrelog kajmaka
- 200 g zrelog sira
- 150 ml ulja
- Belkino kiselo mleko (za posluženje)
- Zagrejati rernu na opciji gornji grejač na maksimalnu temperaturu.
- Umutiti testo od brašna i vode pa dodati so. Testo bi trebalo da bude znatno gušće od testa za palačinke.Pomešati u drugoj posudi kajmak, zreli sir i ulje. Podići rešetku skroz gore u rerni pa nauljiti okruglu tepsiju prečnika.
- Nauljiti tepsiju prečnika 28 cm. Izliti jednu kutlaču smese na dno i peći 3-5 minuta po sloju. Izvaditi napolje premazati sa kašikom kajmaka pa ponovo razliti kutlaču smese i peći 3-5 minuta.
- Ponavljati postupak dok ne potrošite smesu pa od gore prelite sav ostatak od kajmaka (ukoliko vam zafali smese premazati sa 50 g kajmaka) i zapeći 10 minuta.
- Seći na kocke oko 5x5 cm i poslužiti uz kiselo mleko.
Tagovi kajmak, kiselo mleko, pita, rednica, ručak, sir, večera
Pogledajte i…