Rednica

Rednica

Srednje
2 hours
5

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 900 ml kisele vode ili obične
  • 1 kašičica soli
  • 350 g zrelog kajmaka
  • 200 g zrelog sira
  • 150 ml ulja
  • Belkino kiselo mleko (za posluženje)

  • Zagrejati rernu na opciji gornji grejač na maksimalnu temperaturu.
  • Umutiti testo od brašna i vode pa dodati so. Testo bi trebalo da bude znatno gušće od testa za palačinke.Pomešati u drugoj posudi kajmak, zreli sir i ulje. Podići rešetku skroz gore u rerni pa nauljiti okruglu tepsiju prečnika.
  • Nauljiti tepsiju prečnika 28 cm. Izliti jednu kutlaču smese na dno i peći 3-5 minuta po sloju. Izvaditi napolje premazati sa kašikom kajmaka pa ponovo razliti kutlaču smese i peći 3-5 minuta.
  • Ponavljati postupak dok ne potrošite smesu pa od gore prelite sav ostatak od kajmaka (ukoliko vam zafali smese premazati sa 50 g kajmaka) i zapeći 10 minuta.
  • Seći na kocke oko 5x5 cm i poslužiti uz kiselo mleko.
Tagovi kajmak, kiselo mleko, pita, rednica, ručak, sir, večera

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 900 ml kisele vode ili obične
  • 1 kašičica soli
  • 350 g zrelog kajmaka
  • 200 g zrelog sira
  • 150 ml ulja
  • Belkino kiselo mleko (za posluženje)

Pogledajte i…