![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/11/7Q0A1557-scaled.jpg)
Noisette torta
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
3 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 3 kašike kakao praha
- 200 g mlevenih lešnika
- 1 kašičica praška za pecivo
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g gustina
- 150 g čokolade
- 500 ml mleka Belkino
- 125 g maslaca, sobne temperature
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- krupno seckani lešnici
- Zagrejati rernu na 180°C. Umutiti belanca sa prstohvatom soli dok ne zapene pa dodavati postepeno šećer dok se belanci ne umute u čvrsti i sjajni šam. Dodati kakao prah, lešnik i prašak za pecivo i pomešati spatulom nežno da se sve sjedini.
- Nauljiti 3 kalupa prečnika 20 cm i izliti podjednako smesu u kalupe. Peći 10 minuta kore pa ih izvaditi napolje da se prohlade.
- Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne uvećaju u volumenu, dobiju svetlo žutu boju i sav šećer se ne rastopi. Dodati gustin u fil i umešati spatulom dok se ne sjedini.
- Otopiti 150 g čokolade na pari pa staviti po strani. Staviti mleko u šerpu da provri, smanjiti temperaturu pa dodati smesu od žumanaca i mutiti na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne.
- Dodati čokoladu u smesu i dobro sjediniti fil žicom za mućenje pa ga prekriti folijom i ostaviti po strani da se prohladi na sat vremena. Umutiti penasto maslac pa dodati u fil, ili direktno dodati u fil ukoliko je još topao, i sjediniti sve zajedno.
- Filovati kore sa filom pa ostaviti u frižideru da se prohlade (najbolje preko noći).
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi čokolada, dezert, lešnici, torta
Sastojci
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 3 kašike kakao praha
- 200 g mlevenih lešnika
- 1 kašičica praška za pecivo
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g gustina
- 150 g čokolade
- 500 ml mleka Belkino
- 125 g maslaca, sobne temperature
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- krupno seckani lešnici
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…