Scarpaccia

Scarpaccia

Lako
1 hour

Sastojci

  • 500 g narendanih tikvica
  • So i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • 120 ml tečnosti od tikvica ili obične vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g kukuruznog griza
  • 90 g rendanog parmezana
  • 75 g brašna
  • 1/2 kašičice kašičice mlevene dimljene paprike
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kačičice suve majčine dušice
  • Kukuruzni griz i parmezan za posip

  • Narendane tikvice posoliti i pobiberiti pa ih ostaviti da ispuštaju vodu, nekih 10-20 minuta.
  • Ocediti tikvice i sačuvati dobijenu tečnost pa tikvice poređati na ubrus da upiju što više tečnosti.
  • Zagrejati rernu na 220°C.
  • Umutiti jaja, tečnost od tikvica i maslinovo ulje pa dodati kukuruzni griz, parmezan i brašno. Začiniti i dodati tikvice pa sve zajedno dobro izmešati.
  • Obložiti pleh, dimenzija 28x38 cm, papirom za pečenje pa ravnomerno utisnuti smesu u kalup.
  • Posuti od gore sa par kašika kukuruznog griza i parmezana i staviti da se peče 30 minuta. Izvaditi iz rerne kada postane hrskavo i odvoji se od ivica tepsije pa poslužiti iseckano na kocke.
Tagovi doručak, kukuruzni griz, origano, parmezan, tart, tikvice, večera

Sastojci

  • 500 g narendanih tikvica
  • So i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • 120 ml tečnosti od tikvica ili obične vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g kukuruznog griza
  • 90 g rendanog parmezana
  • 75 g brašna
  • 1/2 kašičice kašičice mlevene dimljene paprike
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kačičice suve majčine dušice
  • Kukuruzni griz i parmezan za posip

Pogledajte i…