Mrvičasta pita sa šljivama i breskvama

Mrvičasta pita sa šljivama i breskvama

Lako
1 hour 15 minutes

Sastojci

  • 450 g šljiva
  • 450 g breskvi
  • 1/2 soka od limuna
  • 1 rendana kora od limuna
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 10 g tapiokinog skroba
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog kardamoma
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 120 g bezglutenskog brašna
  • 80 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 80 g ovsenih pahuljica
  • 50 g pekana sitno seckanih
  • Prstohvat soli

  • Naseckati očišćene šljive na četvrtine i breskve na osmine pa ih pomešati sa sokom od limuna, korom od limuna, šećerom, vanilin šećerom, soli, skrobom i začinima. Prebaciti voće u vatrostalni pekač i ostaviti po strani.
  • Zagrejati rernu na 180°C. Pomešati u posudi prstima maslac sa brašnom dok ne postane zrnast pa dodati šećer, ovsene pahuljice, pekane i so pa sve dobro pomešati.
  • Posuti voće u pekaču sa ovom smesom i peći u rerni 50 minuta.
  • Poslužiti kolač sa sladoledom od vanile.
Tagovi bezglutenski, breskve, kolač, limun, ovsene pahuljice, pekani, pita, šljive

Sastojci

  • 450 g šljiva
  • 450 g breskvi
  • 1/2 soka od limuna
  • 1 rendana kora od limuna
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 10 g tapiokinog skroba
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog kardamoma
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 120 g bezglutenskog brašna
  • 80 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 80 g ovsenih pahuljica
  • 50 g pekana sitno seckanih
  • Prstohvat soli

Pogledajte i…