![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/image2-3-scaled.jpeg)
Tart sa kruškama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
55 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
Za testo
- 170 g brašna tip 400
- 25 g kakao praha
- 1 jaje
- 50 g kristal šećera
- 120 g putera
- 30 g mlevenih pečenih lešnika
Čokoladni deo
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 40 ml vode
- 150 g čokolade
- 2 jaja
Kruške
- 4 kruške
- 125 g šećera
- 1 štapić vanile ili vanilin šećera
- korica limuna
- korica pomorandže
- 100 ml belog vina
- 100 ml vode
- Pomešati brašno, kakao, lešnike i šećer. Dodati puter pa prstima napraviti mrvičastu smesu, u to dodati jaje i umesiti meko testo. Staviti u plastičnu foliju pa odložiti u frižider na pola sata. Za to vreme pripremiti kruške.
- Pomešati vino, vodu, šećer, korice citrusa i vanilu u šerpicu i staviti na vatru. Kruške preseći na pola, izvaditi sredinu i staviti u šerpicu. Kuvati nekih 20 minuta na laganoj vatri. Izvaditi kruške, ostaviti ih da se prohlade. Testo izvaditi iz folije, lagano ga razvući i prebaciti pažljivo u pleh za tart (prečnik 26cm), preko njega staviti papir, na njega tegiće (pirinač, pasulj, šta god koristite).
- Peći 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga izvaditi papir i tegiće pa peći samo testo još 5 minuta. Ostaviti ga da se prohladi dok pripremate čokoladni fil. U šerpu staviti polovinu šećera i vodu, zagrevati dok se šećer ne rastopi. Dodati puter, mešati dok se ne istopi. Skloniti sa vatre pa dodati čokoladu i mešati dok smesa ne postane glatka.Ostaviti da se prohladi.
- Izmutiti jaja sa preostalom polovinom šećera pa u to dodati ohlađenu čokoladu. Sve izmešati pa sipati preko testa. Na fil poređati kruške koje ste presekli na četvrtine pa sve peći 40 minuta na 160 stepeni.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, kruške, tart, tart sa kruškama
Sastojci
Za testo
- 170 g brašna tip 400
- 25 g kakao praha
- 1 jaje
- 50 g kristal šećera
- 120 g putera
- 30 g mlevenih pečenih lešnika
Čokoladni deo
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 40 ml vode
- 150 g čokolade
- 2 jaja
Kruške
- 4 kruške
- 125 g šećera
- 1 štapić vanile ili vanilin šećera
- korica limuna
- korica pomorandže
- 100 ml belog vina
- 100 ml vode
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…