Italijanski nougat sa nutelom (Torrone)
Srednje
2 hours hours
Sastojci
- 300 g tamne čokolade minimum 55% kakao mase
- 150 g bele čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 200 g Nutella krema
- 200 g pečenih lešnika
- Na pari otopite 200 g tamne čokolade.
- Ovom čokoladom premažite silikonski kalup (mi smo koristili pravougaoni sa 12 individualnih modlica, gde je svaka pojedinačno 8x3x3 cm, ali možete koristiti i jedan pravougaoni silikonski kalup za hleb umesto ovih manjih pojedinačnih), koristeći silikonsku četkicu, tako što ćete premazati dno i ivice modle. Kalup sa čokoladom ostavite u zamrzivač da se stegne.
- U međuvremenu, na pari, otopite belu i mlečnu čokoladu pa toj smesi dodajte krem Nutella i lešnike. Mešajte dok se sve ne sjedini i postane tečno. Smesu ostavite sa strane da se hladi (20-30 minuta).
- Nutella fil izlijte u kalup, obložen čokoladom, pa ga spatulom zagladite od gore te blago lupite o sto kako bi se rasporedio po kalupu. Kalup ostavite u zamrzivač da se stegne na 20 minuta.
- Kada istekne vreme hlađenja, na pari, otopite ostatak tamne čokolade (100 g) pa izlijte preko silikonske modle te zagladite spatulom kako biste uklonili sav višak čokolade. Kalup stavite u zamrzivač na 10 minuta kako bi se čokolada stegla. Izvadite kalup i stavite ga na hladno mesto (špajz ili frižider da se hladi sat vremena).
- Izvadite čokoladu iz modle, isecite na pola po dužini ili na slajseve i poslužite.
Tagovi bela čokolada, crna čokolada, dezert, lešnici, nutella
Pogledajte i…