Baklava čizkejk od bundeve

Baklava čizkejk od bundeve

Lako
1 hour

Sastojci

  • 70 g maslaca, otopljenog
  • 10 listova kora za pitu PerSu
  • 7 kašičica šećera ili kokosovog šećera
  • 150 g krupno seckanih lešnika
  • Kašičica cimeta
  • 70 g meda PerSu
  • 250 g kokosove kreme ili krem sira
  • 350 g pirea od bundeve
  • 1/2 šolje šećera ili kokosovog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • Prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašike arome vanile
  • Maslinovo ulje
  • Šaka seckanih lešnika
  • 1/4 šolje meda PerSu

  • Kalup prečnika 20-22 cm obložiti papirom za pečenje sa donje strane.
  • Ivice i dno kalupa premažite otopljenim maslacem pa položite jedan list kore za pitu na sredinu, ušuškajte ga sa svih strana tako da se zalepi za dno i ivice. Ivice kore prebacite preko ivica kalupa.
  • Na dno kore pospite jednu kašičicu šećera pa ponovite postupak sa ređanjem i ušuškavanjem ostalih kora, premazujući maslac i sipajući šećer na svaku koru dok ne postavite osmu koru (nju samo premažite maslacem, bez posipanja šećera).
  • Preko kora pospite krupno seckane lešnike i cimet pa prelite medom i ostavite kalup sa strane.
  • Upalite rernu da se greje na 175C.
  • U međuvremenu mikserom umutite kokosovu kremu (ili krem sir), dok ne bude kremast, pa dodajte pire od bundeve, šećer i začine. Mutite dok se sve ne sjedini. Dodavajte jaje po jaje, neprestano muteći te na kraju dodajte vanilu i kratko sjedinite.
  • Smesu izlijte u kalup preko sloja od lešnika. Krenite da preklapate ivice testa koje vise okolo, preko fila od bundeve, premazujući maslinovim uljem svaku koru kako je preklopite.
  • Postupak ponovite dok ne stignete do poslednje kore, nju ostavite da i dalje visi sa strane, pa zgužvajte 2 cele kore koje su vam ostale te ih postavite u kalup tako zgužvane.
  • Premažite obe kore uljem pa preko njih preklopite ivice poslednje kore koja vam je ostala.
  • Pecite 50 minuta dok kora ne postane krckava i zlatne boje. Pred kraj pečenja od gore pospite lešnike i zapecite još par minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
  • Kada izvadite baklavu prelijte je medom i ostavite u kalupu da se ohladi. Kada se skroz ohladi, isecite je i poslužite.
Tagovi baklava, bundeva, cimet, krem sir, lešnici, med, vanila

Sastojci

  • 70 g maslaca, otopljenog
  • 10 listova kora za pitu PerSu
  • 7 kašičica šećera ili kokosovog šećera
  • 150 g krupno seckanih lešnika
  • Kašičica cimeta
  • 70 g meda PerSu
  • 250 g kokosove kreme ili krem sira
  • 350 g pirea od bundeve
  • 1/2 šolje šećera ili kokosovog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • Prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašike arome vanile
  • Maslinovo ulje
  • Šaka seckanih lešnika
  • 1/4 šolje meda PerSu

Pogledajte i…