Buhtle sa čokoladom
Lako
1 hour hour 45 minutes minutes
Sastojci
- 300 ml toplog mleka Belkino
- 1 kocka kvasca/kesica suvog kvasca
- 100 g šećera u prahu
- 650 g brašna (+/- 50 g)
- 1 jaje
- 100 g istopljenog putera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 kora limuna
Fil
- euro krem
- U toplo mleko staviti kvasac, dve kašike šećera i dve kašike brašna. Izmešati i ostaviti na toplom da kvasac proradi. U veliku činiju sipati brašno, pa dodati nadošli kvasac, šećer, puter, jaje, vanil šećer i rendanu koricu limuna.
- Umesiti fino testo koje se ne lepi. Ostaviti na toplom da se udvostruči. Potom od testa napraviti 16 kuglica, svaku malo spljoštiti, pa u sredinu staviti po kocku čokolade/kašiku krema, zatvoriti i formirati lopticu pa ređati u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje (obim 26 cm).
- Buhtle premazati sa malo istopljenog putera i peći na 160°C 40 minuta. Gotove buhtle prekriti krpom i ostaviti da se prohlade.
Tagovi buhtle, buhtle sa čokoladom, čokolada, dezert
Sastojci
- 300 ml toplog mleka Belkino
- 1 kocka kvasca/kesica suvog kvasca
- 100 g šećera u prahu
- 650 g brašna (+/- 50 g)
- 1 jaje
- 100 g istopljenog putera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 kora limuna
Fil
- euro krem
Pogledajte i…