Sicilijanski kanoli

Sicilijanski kanoli

Lako
2 hours
4.13

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 g soli
  • 45 g maslaca sobne temperature, naseckanog na kockice
  • 1 jaje
  • 65-70 ml suvog belog vina
  • 1 belance za premazivanje
  • 0.5 l ulja
  • 300 g rikota sira, oceđenog od tečnosti
  • 200 g maskarpone sira
  • 100 g šećera u prahu + za posipanje
  • 2 g mešavine začina (cimeta, đumbira i muskatnog oraščića)
  • 25 g kandirane narandže, sitno seckane ili rendane
  • 40 g pistaća, sitno seckanih

  • Pomešati brašno, šećer u prahu i so. Dodati maslac pa ga prstima usitniti i pomešati sa brašnom. Dodati jaje, umutiti ga viljuškom u brašnu, pa dodati vino i zamesiti testo rukama. Testo formirati u loptu, pokriti krpom i ostaviti da odmara sat vremena na sobnoj temperaturi.
  • U međuvremenu mikserom umutiti oceđeni rikota sir, maskarpone, šećer u prahu, začine i kandiranu koru narandže. Ostaviti fil u frižideru da se hladi.
  • Testo podeliti na četiri dela pa svaki deo razviti oklagijom, što tanje, na pobrašnjenoj površini. Okrugle oblike vaditi kalupom prečnika 10 cm i oblikovati ih na metalne kalupe za šaum rolne.
  • Umutiti belance i premazivati spoj testa kako bi se zalepilo. Testo peći sa kalupom u vrelom ulju, u srednjoj šerpi, dok ne dobije zlatnu boju (par minuta), okretajući ga kuhinjskom pincetom kako bi sa svih strana dobilo boju. Testo vaditi pincetom, pa odlagati na ubrus, kako bi se kako bi se ocedilo. Posle par minuta izvaditi kalupe pincetom.
  • Testo filovati sirom (napuniti špric sa širokim otvorom) i svaki kraj umakati u sitno seckane pistaće. Kada se ohlade kanole posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Tagovi belo vino, dezert, kandirana pomorandža, kanoli, maskarpone, pistaći, rikota

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 g soli
  • 45 g maslaca sobne temperature, naseckanog na kockice
  • 1 jaje
  • 65-70 ml suvog belog vina
  • 1 belance za premazivanje
  • 0.5 l ulja
  • 300 g rikota sira, oceđenog od tečnosti
  • 200 g maskarpone sira
  • 100 g šećera u prahu + za posipanje
  • 2 g mešavine začina (cimeta, đumbira i muskatnog oraščića)
  • 25 g kandirane narandže, sitno seckane ili rendane
  • 40 g pistaća, sitno seckanih

Pogledajte i…