Carska pita
Lako
45 minutes minutes
Sastojci
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta Belkino
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša belog brašna
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašičice soli (ili po ukusu)
- 225 g grčkog sira Belkino, iseckanog na kockice
- 150 g crvene slatke paprike iseckane na kockice
- 100 g kornišona iseckanih na kockice
- Umutiti jaja pa dodati tečne sastojke i dobro sjediniti masu. Dodati suve sastojke i sve dobro pomešati. Ubaciti grčki sir, papriku, kornišone, pa spatulom promešati kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili. Dobijenu smesu izlijte u pleh, mi smo koristili dva manja vatrostalna keramička pekača dimenzija 14x21cm dubine 4,5 cm.
- Pecite u rerni na 180°C dok ne primetite da pita od gore menja boju i polako se odvaja od ivica pekača (nekih 30 minuta u zavisnosti od dubine vaše tepsije). Služite uz jogurt.
Tagovi carska pita, doručak, pita
Sastojci
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta Belkino
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša belog brašna
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašičice soli (ili po ukusu)
- 225 g grčkog sira Belkino, iseckanog na kockice
- 150 g crvene slatke paprike iseckane na kockice
- 100 g kornišona iseckanih na kockice
Pogledajte i…