Ćevapi u tortilji sa ajvarom i kajmakom
Srednje
1 hour hour
Sastojci
Za marinadu
- 3 dl vode
- 2 čena belog luka grubo naseckana
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 700 g sveže mlevenog junećeg vrata
Za serviranje
- 1 pakovanje tortilja
- 680 g ajvara
- 1 glavica crnog luka, sitno naseckana
- kajmak
- U šerpicu sipajte sastojke za marinadu pa ih pustite da proključaju i zatim ih potpuno ohladite. Meso prelijte ohlađenom marinadom i mesite 15-20 minuta ručno ili električnim mikserom sa nastavkom za testo. Meso pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru 12-24 sata da odmara. Po vađenju iz frižidera premesite meso i ostavite ga da se ugreje na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomerno peklo.
- Napunite kesu za fil ili špric za ćevape ako imate i istisnite veličinu koja vam odgovara. Nauljite ih pre prženja i pecite na dobro zagrejanom tiganju neprestano ih okrećite kako ne bi pregoreli sa neke strane.
- Tortilje blago prepecite, namažite ih ajvarom, preko stavite ćevape, a njih pospite naseckanim crnim lukom i izdašnom kašikom kajmaka koji će se topiti od njihove vreline. Služite toplo.
Tagovi ajvar, ćevapi, kajmak, večera
Pogledajte i…