Cheesecake sa jagodama

Cheesecake sa jagodama

Lako
1 hour

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 70 ml mleka Belkino
  • 250 g svežih jagoda
  • 400 g krem sira
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica kremfiksa (opciono)
  • 100 g otopljene bele čokolade

  • Pomešati mleveni keks, maslac i mleko i dobijenu smesu utisnuti prstima u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Iseći jagode na pola i poređati ih u krug preko kore, blago ih utisnuvši uz ivice kako bi se zalepile.
  • Umutiti sir sa vanilom mikserom, pa u drugoj posudi umutiti slatku pavlaku sa kremfiksom (ne morate dodavati kremfiks, ukoliko želite kremastiji kolač). Dodajte slatku pavlaku i otopljenu belu čokoladu u krem sir i sve dobro izmešajte mikserom.
  • U ovu smesu možete dodati ostatak sitno naseckanih jagoda I promešati spatulom. Konačno izlijte dobijenu smesu u kalup, pazeći na jagode po ivicama. Izravnajte vrh i ostavite u frižideru na par sati kako bi se kolač dobro ohladio. Služite sa sveže naseckanim jagodama.

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 70 ml mleka Belkino
  • 250 g svežih jagoda
  • 400 g krem sira
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica kremfiksa (opciono)
  • 100 g otopljene bele čokolade

Pogledajte i…