Krem Brule

Krem Brule

Lako
2 hours
5

Sastojci

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka Belkino
  • 2 kašičice arome vanile
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera (50g)
  • smeđi šećer za karamelizovanje (kašičica po posudici)
  • jagode za dekoraciju

  • Na tihoj vatri, skuvajte slatku pavlaku, mleko i vanilu. Kuvajte dok mleko ne počne da se diže iz šerpe, potom ostavite sa strane da se prohladi (30 min). U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom (dok ne postanu svetle boje) pa ih pomešajte sa prohlađenim mlekom.
  • Dobijenu smesu izlijte u 4 posudice za sufle i poređajte u tepsiju. Tepsiju napunite vrelom vodom do polovine posudica, pa pecite u rerni na 140°C 40-45 minuta. Posudice pažljivo izvadite iz vode, ostavite ih da se prohlade nekih pola sata, pa svaku pospite sa po kašičicom šećera (ravnomerno preko cele površine). Kada ste to učinili, brenerom spržite šećer dok se ne karamelizuje i formira koricu. Ostavite da se ohladi pa služite sa svežim voćem po izboru.
Tagovi dezert, francuska, karamel, kolač, krem brule, mleko, vanila

Sastojci

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka Belkino
  • 2 kašičice arome vanile
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera (50g)
  • smeđi šećer za karamelizovanje (kašičica po posudici)
  • jagode za dekoraciju

Pogledajte i…