
Čoko barovi sa amarantom

Lako

20 minutes minutes

Sastojci
- 100 g amaranta
- 100 g kikiriki putera
- 50 ml javorovog sirupa
- 50 g pečenog lešnika
- 200 g tamne čokolade
- 1 kašika kokosovog ulja
- 65 g karamel ili bele čokolade
- 35 ml slatke pavlake
Priprema amaranta:
- Zagrejati dublju šerpu na srednje jakoj temperaturi. Ubaciti kašiku amaranta, poklopiti i kružnim pokretima vrteti šerpu dok se zrna ne „iskokaju“ poput kokica. Čim se zvuk pucketanja utiša, skloniti sa vatre i prebaciti ekspandirani amarant u posudicu. Ponoviti postupak dok se ne iskokaju svih 100 g.Napomena: Ako vam amarant izgori – temperatura je prejaka. Uvek možete koristiti već kupljeni ekspandirani amarant.
Priprema osnove:
- U posudu dodati kikiriki puter, javorov sirup, lešnike i ekspandirani amarant.
Priprema preliva od tamne čokolade:
- U šerpici otopiti tamnu čokoladu sa kokosovim uljem, pa preliti preko smese sa amarantom. Sve pažljivo izmešati špatulom dok se ne sjedini i sastojci oblože čokoladom.
Formiranje barova:
- Obložiti pravougaoni kalup za hleb prijanjajućom folijom i utisnuti smesu, poravnati odozgo i staviti u frižider na hlađenje 30 minuta.
- Otopiti belu ili karamel čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko ohlađene smese. Vratiti u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
- Seći ohlađenu smesu na štanglice i poslužiti.

Tagovi amarant, bela čokolada, bez rafinisanog šećera, brza priprema, čoko bar, energetski bar, karamel, kikiriki puter, kokosovo ulje, tamna čokolada, zdrava užina, zdravi desert, zdravi slatkiš
Pogledajte i…