Čokoladni kolač sa malinama u tegli
Lako
50 minutes minutes
Sastojci
Kora
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 8 kašika mlevenog oraha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Fil
- 2 dl mleka Belkino
- 2 jaja
- 2 kašike belog brašna
- 150 g šećera
- 1 kašika pudinga od čokolade
- 50 g čokolade za jelo i kuvanje
- 100 g maslaca
- 200 g svežih malina
- Pripremite koru tako što ćete umutiti mikserom sve sastojke, počevši od jaja i šećera. Smesu podelite na dva dela (ili odvojeno umutite svaki deo ponaosob) i izlijte u kalup (prečnika 18cm), namazan maslacem i brašnom, pa pecite dok se ne odvoje ivice od kalupa na 180°C. Ostavite da se prohlade. Iz ovog kalupa možete izvući modlom 3 kore koje će taman ući kroz klasičnu teglu (prečnika 7.5 cm).
- Pripremite fil tako što ćete staviti mleko da proključa, pa zatim dodati redom sve ostale sastojke (osim čokolade i maslaca), neprestano muteći žicom da se ne bi stvorile grudvice. Skinite sa ringle krem, kada se skuvao i dodajte čokoladu iseckanu na kockice i dobro sjedinite. Ostavite fil da se blago prohladi pa dodajte maslac i umutite sve zajedno. Fil ostavite u frižideru na par sati kako bi se malo stegao i bio zgodniji za filovanje.
- Sastavite kolač u tegli tako što ćete početi od kore, na koju ćete staviti fil i na kraju maline, pa ponovite postupak i završite trećom korom. Na vrh možete staviti voće, krem ili čak čokoladni ganaš.
Tagovi čokoladni kolač, čokoladni kolač s malinama, maline
Sastojci
Kora
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 8 kašika mlevenog oraha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Fil
- 2 dl mleka Belkino
- 2 jaja
- 2 kašike belog brašna
- 150 g šećera
- 1 kašika pudinga od čokolade
- 50 g čokolade za jelo i kuvanje
- 100 g maslaca
- 200 g svežih malina
Pogledajte i…