Čokoladni Medovik
Lako
2 hours hours
Sastojci
- 350 g brašna
- 20 g kakao praha
- 160 g šećera
- 80 g maslaca
- 40 ml mleka Belkino
- 2 jaja
- 2 kašike meda
- 1 kašičica soda bikarbone
- 150 g maslaca sobne temperature
- 800 g kondenzovanog zaslađenog mleka
- 200 g krem sira
- 150 g slatke pavlake
- 50 g slatke pavlake
- 75 g čokolade
- 1 kašika ulja
- Prosejati brašno, kakao prah i sodu bikarbonu. Na pari otopiti šećer, maslac, mleko, jaja i med pa ostaviti sa strane, 5 minuta, da se prohladi. Dodati prosejano brašno pa sjediniti spatulom i formirati testo. Podeliti testo na 10 jednakih loptica (oko 90 g po loptici).
- Zagrejati rernu na 190°C.
- Svaku lopticu razviti oklagijom, na papiru za pečenje, pa dobijeni krug iseći kalupom širine 20 cm. Ostatak testa skupljati i ukoliko ostane istanjiti i njega na kraju na istu debljinu kao kore i ispeći. Svaku koru peći 6 minuta pa je vaditi napolje na hlađenje. Trebalo bi da dobijete 10 kora, 9 kojih ćete koristiti za tortu i jednu ili više koju ćete samleti za posipanje torte po ivicama.
- Kada ispečete sve kore pripremite fil.
- Umutite penasto maslac pa dodajte kondenzovano mleko i mutite par minuta dok ne dobijete čvrsti fil (nikako nemojte koristiti nezaslađeno mleko jer nećete moći da umutite fil gusto). Dodajte krem sir i sve zajedno sjediniti mikserom. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte filu i sjedinite spatulom dok se dobro ne sjedini.
- Filovati svaku koru sa filom, oko 140 g fila po kori, dok ne potrošite sve kore pa ostatkom fila premazati ivice torte.
Tagovi čokolada, jagode, jaja, krem sir, med, mleko, torta
Sastojci
- 350 g brašna
- 20 g kakao praha
- 160 g šećera
- 80 g maslaca
- 40 ml mleka Belkino
- 2 jaja
- 2 kašike meda
- 1 kašičica soda bikarbone
- 150 g maslaca sobne temperature
- 800 g kondenzovanog zaslađenog mleka
- 200 g krem sira
- 150 g slatke pavlake
- 50 g slatke pavlake
- 75 g čokolade
- 1 kašika ulja
Pogledajte i…