Čokoladni Medovik

Čokoladni Medovik

Lako
2 hours

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 160 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 40 ml mleka Belkino
  • 2 jaja
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 800 g kondenzovanog zaslađenog mleka
  • 200 g krem sira
  • 150 g slatke pavlake
  • 50 g slatke pavlake
  • 75 g čokolade
  • 1 kašika ulja

  • Prosejati brašno, kakao prah i sodu bikarbonu. Na pari otopiti šećer, maslac, mleko, jaja i med pa ostaviti sa strane, 5 minuta, da se prohladi. Dodati prosejano brašno pa sjediniti spatulom i formirati testo. Podeliti testo na 10 jednakih loptica (oko 90 g po loptici).
  • Zagrejati rernu na 190°C.
  • Svaku lopticu razviti oklagijom, na papiru za pečenje, pa dobijeni krug iseći kalupom širine 20 cm. Ostatak testa skupljati i ukoliko ostane istanjiti i njega na kraju na istu debljinu kao kore i ispeći. Svaku koru peći 6 minuta pa je vaditi napolje na hlađenje. Trebalo bi da dobijete 10 kora, 9 kojih ćete koristiti za tortu i jednu ili više koju ćete samleti za posipanje torte po ivicama.
  • Kada ispečete sve kore pripremite fil.
  • Umutite penasto maslac pa dodajte kondenzovano mleko i mutite par minuta dok ne dobijete čvrsti fil (nikako nemojte koristiti nezaslađeno mleko jer nećete moći da umutite fil gusto). Dodajte krem sir i sve zajedno sjediniti mikserom. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte filu i sjedinite spatulom dok se dobro ne sjedini.
  • Filovati svaku koru sa filom, oko 140 g fila po kori, dok ne potrošite sve kore pa ostatkom fila premazati ivice torte.
Tagovi čokolada, jagode, jaja, krem sir, med, mleko, torta

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 160 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 40 ml mleka Belkino
  • 2 jaja
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 800 g kondenzovanog zaslađenog mleka
  • 200 g krem sira
  • 150 g slatke pavlake
  • 50 g slatke pavlake
  • 75 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Pogledajte i…