Dubai čoko tart
Lako
30 minutes minutes
Sastojci
- 170 g posnog keksa
- 15 g kakao praha
- 5 Medjool urmi (ili 7-8 manjih)
- 100 g kokosovog ulja ili maslaca
- 150 g pečenih kadaif rezanaca
- 300 g pistać paste
- 60 g tahini
- Prstohvat soli
- 170 g čokolade za kuvanje
- 100 g kokosovog krema (čvrstog dela kokosovog mleka)
- Prstohvat soli
- U blenderu sameljite keks, kakao, urme i kokosovo ulje pa dobijenu smesu utisnite u kalup za tart prečnika 28 cm i ostavite da se hladi.
- Pečene kadaif rezance* usitniti rukama pa ih pomešajte sa pistać pastom**, tahinijem i solju.
- Dobijenu smesu prebacite u kalup za tart i spatulom ravnomerno rasporedite po kalupu i ostavite da se stegne.
- Otopite čokoladu, kokosov krem i so, dok ne dobijete smesu bez grudvica, pa je izlijte preko pistać sloja u kalup i ravnomerno rasporedite.
- Ostavite tart da se stegne na par sati pa isecite i poslužite ukrašeno mlevenim pistaćima.
- *Ukoliko nemate pečeni kadaif, slobodno uzmite sveže rezance i zapecite u tiganju na 4 kašike kokosovog ulja ili maslaca dok ne postanu krckavi i zlatne boje.
- **Pistać pasta koju smo mi koristili je kombinacija 100 g otopljene posne bele čokolade sa 200 g putera od pistaća. Možete koristiti i 300 g putera od pistaća ili sami napraviti ovaj miks.
Tagovi čokolada, kadaif, keks, kokos, pistaći, tahini, tart, urme
Sastojci
- 170 g posnog keksa
- 15 g kakao praha
- 5 Medjool urmi (ili 7-8 manjih)
- 100 g kokosovog ulja ili maslaca
- 150 g pečenih kadaif rezanaca
- 300 g pistać paste
- 60 g tahini
- Prstohvat soli
- 170 g čokolade za kuvanje
- 100 g kokosovog krema (čvrstog dela kokosovog mleka)
- Prstohvat soli
Pogledajte i…