Dubai čoko tart

Dubai čoko tart

Lako
30 minutes

Sastojci

  • 170 g posnog keksa
  • 15 g kakao praha
  • 5 Medjool urmi (ili 7-8 manjih)
  • 100 g kokosovog ulja ili maslaca
  • 150 g pečenih kadaif rezanaca
  • 300 g pistać paste
  • 60 g tahini
  • Prstohvat soli
  • 170 g čokolade za kuvanje
  • 100 g kokosovog krema (čvrstog dela kokosovog mleka)
  • Prstohvat soli

  • U blenderu sameljite keks, kakao, urme i kokosovo ulje pa dobijenu smesu utisnite u kalup za tart prečnika 28 cm i ostavite da se hladi.
  • Pečene kadaif rezance* usitniti rukama pa ih pomešajte sa pistać pastom**, tahinijem i solju.
  • Dobijenu smesu prebacite u kalup za tart i spatulom ravnomerno rasporedite po kalupu i ostavite da se stegne.
  • Otopite čokoladu, kokosov krem i so, dok ne dobijete smesu bez grudvica, pa je izlijte preko pistać sloja u kalup i ravnomerno rasporedite.
  • Ostavite tart da se stegne na par sati pa isecite i poslužite ukrašeno mlevenim pistaćima.
  • *Ukoliko nemate pečeni kadaif, slobodno uzmite sveže rezance i zapecite u tiganju na 4 kašike kokosovog ulja ili maslaca dok ne postanu krckavi i zlatne boje.
  • **Pistać pasta koju smo mi koristili je kombinacija 100 g otopljene posne bele čokolade sa 200 g putera od pistaća. Možete koristiti i 300 g putera od pistaća ili sami napraviti ovaj miks.
Tagovi čokolada, kadaif, keks, kokos, pistaći, tahini, tart, urme

Sastojci

  • 170 g posnog keksa
  • 15 g kakao praha
  • 5 Medjool urmi (ili 7-8 manjih)
  • 100 g kokosovog ulja ili maslaca
  • 150 g pečenih kadaif rezanaca
  • 300 g pistać paste
  • 60 g tahini
  • Prstohvat soli
  • 170 g čokolade za kuvanje
  • 100 g kokosovog krema (čvrstog dela kokosovog mleka)
  • Prstohvat soli

Pogledajte i…