![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/JRAD1476-scaled-1.jpg)
Pita sa višnjama i grizom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
55 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 1 šolja kristal šećera
- 3/4 šolje ulja
- 1 šolja jogurta Belikino
- 3 jaja
- 1/2 šolje griza
- 1 pakovanje tankih kora
- 500 g smrznutih višanja
- Jaja umutite sa šećerom pa im dodajte jogurt, ulje i griz. Umutite u glatku masu. Ređajte 4 kore jednu na drugu i svaku prethodno premažite celu sa smesom od jaja. Zatim stavite i petu koru na čiji početak poređajte polovinu višanja. Kore urolajte u štrudlu i smestite je u nauljen pleh. Ponovite postupak sa još pet kora i preostalim višnjama.
- Kada ste obe štrudle smestili u tepsiju prelijte ih preostalom smesom od jaja i griza i ostavite 30 minuta da kore upiju. Rernu zagrejte na 200°C i pecite 35-45 minuta. Ukoliko vam gornji deo prebrzo porumeni pokrijte pitu aluminijumskom folijom i nastavite pečenje.
- Ubodite pitu sa čačkalicom , ukoliko izađe čista pita je gotova. Imajte na umu da se srednji deo najsporije peče pa njega prvo testirajte.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, pita, pita sa višnjama, višnje
Sastojci
- 1 šolja kristal šećera
- 3/4 šolje ulja
- 1 šolja jogurta Belikino
- 3 jaja
- 1/2 šolje griza
- 1 pakovanje tankih kora
- 500 g smrznutih višanja
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…