“Dutch baby” palačinka

“Dutch baby” palačinka

Lako
50 minutes

Sastojci

  • 4 jaja
  • 240 ml mleka
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • 1 rendana kora limuna
  • 120 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 40 g maslaca

  • Umutite jaja, mleko, vanilu, javorov sirup, koru limuna, brašno i prstohvat soli mikserom ili u blenderu dok se ne dobijete glatko testo. Ostavite smesu, u frižideru, da odmara minimum 20 minuta (možete je ostaviti i preko noći).
  • Upalite rernu da se greje na 200°C, stavite tiganj od livenog gvožđa, prečnika 25 cm da se greje zajedno sa rernom.
  • Kada se rerna ugrejala, u tiganj stavite maslac pa ga vratite u rernu da se otopi na par minuta.
  • Četkicom razmažite maslac po ivicama tiganja pa izlijte pripremljenu smesu.
  • Pecite 15 minuta na 200C pa smanjite temperaturu na 180C i pecite još 10 minuta, bez otvaranja rerne. Testo će izuzetno narasti, ali ne brinite čim budete izvadili tiganj iz rerne krenuće da pada kako se bude hladilo.
  • Nakon nekih 5 minuta hlađenja, pospite Dutch baby šećerom u prahu i ukrasite nadevima po izboru (grčki jogurt, sveže voće, javorov sirup, džem itd).
Tagovi džem, grčki jogurt, javorov sirup, limun, med, palačinke, sveže voće, vanila

Sastojci

  • 4 jaja
  • 240 ml mleka
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • 1 rendana kora limuna
  • 120 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 40 g maslaca

Pogledajte i…