![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/image1-1-1-scaled-1.jpeg)
Gomboce sa kajsijama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
55 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
Testo
- 120 g krompir pirea
- 1 jaje
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 200-250 g brašna
Punjenje
- kajsije
- šećer
Mrvice
- prezle
- šećer
- Umesiti testo od navedenih sastojaka, pa ga oblikovati kao baget. Iseći na 16 jednakih delova, svaki deo rastanjiti pa unutra ubaciti po polovinu kajsije uvaljanu u šećer. Kuvati u ključaloj vodi par minuta, gotove su kad isplivaju na površinu.
- Uvaljati ih u smesu prženih prezli i šećera. Prezle možete i sami da napravite, uzmete stari hleb, izmrvite ga i ispržite mrvice sa 3-4 kašike ulja. Kada dobiju zlatnu boju, sklonite ih sa šporeta i dodate šećer. Ukoliko koristite kupovne prezle, isto ih upržite kao i ove.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, gomboce, gomboce sa kajsijama, kajsije
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…