Gomboce sa kajsijama

Gomboce sa kajsijama

Gomboce sa kajsijama

Lako
55 minutes
5

Sastojci

Testo

  • 120 g krompir pirea
  • 1 jaje
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 200-250 g brašna

Punjenje

  • kajsije
  • šećer

Mrvice

  • prezle
  • šećer

  • Umesiti testo od navedenih sastojaka, pa ga oblikovati kao baget. Iseći na 16 jednakih delova, svaki deo rastanjiti pa unutra ubaciti po polovinu kajsije uvaljanu u šećer. Kuvati u ključaloj vodi par minuta, gotove su kad isplivaju na površinu.
  • Uvaljati ih u smesu prženih prezli i šećera. Prezle možete i sami da napravite, uzmete stari hleb, izmrvite ga i ispržite mrvice sa 3-4 kašike ulja. Kada dobiju zlatnu boju, sklonite ih sa šporeta i dodate šećer. Ukoliko koristite kupovne prezle, isto ih upržite kao i ove. 
Tagovi dezert, gomboce, gomboce sa kajsijama, kajsije

Sastojci

Testo

  • 120 g krompir pirea
  • 1 jaje
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 200-250 g brašna

Punjenje

  • kajsije
  • šećer

Mrvice

  • prezle
  • šećer

Pogledajte i…