Gozleme sa grčkim sirom i spanaćem

Gozleme sa grčkim sirom i spanaćem

Lako
1 hour

Sastojci

  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 225 ml mlake vode
  • 300 g grčkog sira Belkino
  • 250 g baby spanaća
  • 1 manji luk, sitno naseckan
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice pull bibera ili ljute gruvane paprike
  • So po ukusu
  • Ulje za pečenje
  • 40 g maslaca za premazivanje

  • Zamesite testo od brašna, soli, maslinovog ulja i mlake vode. Oblikujte testo u loptu i ostavite da odmara, pokriveno krpom, 20 minuta.
  • U posudi izdrobite grčki sir. Dodajte spanać, naseckani luk, biber, biber i so po ukusu. Dobro promešajte. Po želji, možete dodati i 100 g rendanog sira u fil za bogatiji ukus.
  • Podelite testo na 6 jednakih loptica i držite ih pokrivene dok radite jednu po jednu.
  • Svaku lopticu razvucite na pobrašnjenoj površini u krug prečnika 27 cm. Ako je testo teško razvući oklagijom, možete ga razvući prstima, kao za domaće kore za pitu.
  • Stavite ⅙ fila na jednu polovinu razvučenog testa, ostavljajući rubove slobodne (1-2 cm). Premažite ivice vodom, preklopite testo preko fila i blago pritisnite kako biste istisnuli sav vazduh. Pritisnite rubove da se ne otvore tokom pečenja.
  • Zagrejte tiganj na visoku temperaturu i dodajte malo ulja. Pecite svaku gozlemu 2 minuta s jedne strane i 1 minut s druge strane, dok ne dobije zlatno-smeđe šare.
  • Svaku toplu gozlemu premažite maslacem i ređajte jednu na drugu. Isecite na kriške i poslužite uz Belkino kiselo mleko.
Tagovi baby spanać, doručak, grčki sir, kiselo mleko, lepinjice, začini

Sastojci

  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 225 ml mlake vode
  • 300 g grčkog sira Belkino
  • 250 g baby spanaća
  • 1 manji luk, sitno naseckan
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice pull bibera ili ljute gruvane paprike
  • So po ukusu
  • Ulje za pečenje
  • 40 g maslaca za premazivanje

Pogledajte i…