Hrskava njoki salata
Lako
30 minutes minutes
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g njoki
- Soli i bibera po ukusu
- 400 g paradajza, iseckanog na kockice
- 1/2 crvenog luka, iseckanog na rebra
- 6 feferoni, krupno naseckanih
- 300 g mini mozzarella
- Šaka svežeg korijandera, bosiljka ili peršuna
- Par kašika tostiranih pinjola
- 1,5 kašika javorovog sirupa
- 1,5 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika dižon senfa
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka sitno naseckan
- So i biber po ukusu
- Zagrejati maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri.
- Njoke posoliti i pobiberiti po ukusu. Pržiti njoke dok ne postanu hrskave u tiganju, povremeno mešajući (10 minuta). Izvaditi njoke iz tiganja pa kratko tostirati pinjole na toplom tiganju.
- U činiji pomešati njoke, paradajz, crveni luk, feferone, mozzarella, korijander i pinjole.
- Pomešati sve sastojke za dressing u teglici pa preliti preko salate. Od ove količine imate 4 manje porcije ili 2 velike.
Tagovi mozzarella, njoke, paradajz, pinjole, ručak, salata, večera
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g njoki
- Soli i bibera po ukusu
- 400 g paradajza, iseckanog na kockice
- 1/2 crvenog luka, iseckanog na rebra
- 6 feferoni, krupno naseckanih
- 300 g mini mozzarella
- Šaka svežeg korijandera, bosiljka ili peršuna
- Par kašika tostiranih pinjola
- 1,5 kašika javorovog sirupa
- 1,5 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika dižon senfa
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka sitno naseckan
- So i biber po ukusu
Pogledajte i…