Hrskava njoki salata

Hrskava njoki salata

Lako
30 minutes

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g njoki
  • Soli i bibera po ukusu
  • 400 g paradajza, iseckanog na kockice
  • 1/2 crvenog luka, iseckanog na rebra
  • 6 feferoni, krupno naseckanih
  • 300 g mini mozzarella
  • Šaka svežeg korijandera, bosiljka ili peršuna
  • Par kašika tostiranih pinjola
  • 1,5 kašika javorovog sirupa
  • 1,5 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika dižon senfa
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka sitno naseckan
  • So i biber po ukusu

  • Zagrejati maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri.
  • Njoke posoliti i pobiberiti po ukusu. Pržiti njoke dok ne postanu hrskave u tiganju, povremeno mešajući (10 minuta). Izvaditi njoke iz tiganja pa kratko tostirati pinjole na toplom tiganju.
  • U činiji pomešati njoke, paradajz, crveni luk, feferone, mozzarella, korijander i pinjole.
  • Pomešati sve sastojke za dressing u teglici pa preliti preko salate. Od ove količine imate 4 manje porcije ili 2 velike.
Tagovi mozzarella, njoke, paradajz, pinjole, ručak, salata, večera

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g njoki
  • Soli i bibera po ukusu
  • 400 g paradajza, iseckanog na kockice
  • 1/2 crvenog luka, iseckanog na rebra
  • 6 feferoni, krupno naseckanih
  • 300 g mini mozzarella
  • Šaka svežeg korijandera, bosiljka ili peršuna
  • Par kašika tostiranih pinjola
  • 1,5 kašika javorovog sirupa
  • 1,5 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika dižon senfa
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka sitno naseckan
  • So i biber po ukusu

Pogledajte i…