Krekeri sa ajvarom
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 250 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 g ajvara
- 30 g susama
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- 100 g grčkog sira Belkino
- 100 ml maslinovog ulja
- Pomešati suve sastojke u posudi (brašno, so i prašak za pecivo). Dodati ajvar, susam i suve začine pa dobro sjediniti smesu.
- Izmrviti sir viljuškom pa ga rukama sjediniti sa smesom. Dodati ulje i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru na pola sata da odmori.
- Posuti brašno na radnu površinu i oklagijom istanjiti testo na 0.5 cm debljine. Vaditi oblike iz testa i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta na 180°C.
Tagovi ajvar, doručak, krekeri, origano, sir, susam, večera
Sastojci
- 250 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 g ajvara
- 30 g susama
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica majčine dušice
- 100 g grčkog sira Belkino
- 100 ml maslinovog ulja
Pogledajte i…