Krekeri sa ajvarom

Krekeri sa ajvarom

Lako
1 hour
5

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 150 g ajvara
  • 30 g susama
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 100 g grčkog sira Belkino
  • 100 ml maslinovog ulja

  • Pomešati suve sastojke u posudi (brašno, so i prašak za pecivo). Dodati ajvar, susam i suve začine pa dobro sjediniti smesu.
  • Izmrviti sir viljuškom pa ga rukama sjediniti sa smesom. Dodati ulje i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru na pola sata da odmori.
  • Posuti brašno na radnu površinu i oklagijom istanjiti testo na 0.5 cm debljine. Vaditi oblike iz testa i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta na 180°C.
Tagovi ajvar, doručak, krekeri, origano, sir, susam, večera

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 150 g ajvara
  • 30 g susama
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 100 g grčkog sira Belkino
  • 100 ml maslinovog ulja

Pogledajte i…