![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/12/kresenti-scaled-1.jpg)
Krešenti
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 250 g maslaca sobne temperature
- 125 g šećera
- 1 kom vanilin šećer
- 2 kašike ekstrakta ruma
- 3 kom jaja
- 1 kom korica limuna rendana
- 1 prstohvat soli
- 350 g brašna
- 225 g krupno mlevenih oraha
- 100 g čokolade
- Mikserom umutiti200 g maslaca, šećer, vanilin šećer, rum, 1 jaje, 2 žumanca i koru limuna. Usmesu dodati, so i brašno, pa nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne sjedini idobijete blago lepljivo testo.
- Testo odložiti ufrižider, prekriveno folijom, kako bi se ohladilo i bilo lakše za oblikovanje.
- Nakon sat vremena, viljuškomumutite belanca koji su vam preostala, pa rukama oblikujte kuglice od testa,težine 10-14 g i uvaljajte ih u belanca pa u orahe.
- Poređati ih uveliki pleh ostavljajući 5 cm prostora između. Pecite u rerni, prethodnozagrejanoj, 20 minuta na 180C, pa ostavite sa strane.
- Na pari otopite čokoladu i 50 g maslaca pa ostavite dase prohladi. Umakati donje delove krešenta, pa ih spajati jedne za druge, iostaviti sa strane da se ohlade. Od ove smese dobićete oko 30 krešenta.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi božićni keks, čokolada, dezert, keks, limun, orasi, prhki kolači, rum
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…