Lazanje
Srednje
1 hour hour 35 minutes minutes
4
Sastojci
- 500 g mešanog mlevenog mesa, svinjskog i goveđeg
- 500 g kora za lazanje
- 3 čena belog luka, sitno seckanog
- 1 glavica crnog luka, veća glavica, sitno iseckana
- 1 šargarepa, iseckana na kockice
- 100 g korena celera, iseckanog na kockice
- 1 kašika mlevenog origana, bosiljka i peršuna
- so i biber po ukusu
- 500 ml pasiranog paradajza
- 1 šolja pileće supe
- 500 g rendanog Belkino pizza sira
Za bešamel sos
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka Belkino
- 1/2 kašičice muskantnog oraščića
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Pripremite sos, tako što ćete izdinstati na par kašika ulja luk, šargarepu i celer dok ne omekšaju, pa dodajte meso i beli luk pa dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte supu, zatim krčkajte neko vreme pa dodajte konačno sok od paradajza.
- Pripremite bešamel sos, tako što ćete u šerpi otopiti maslac, pa dodajte brašno i promešajte da se ugreje i sjedini sa maslacem. Dodajte postepeno mleko konstantno mešajući, dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Na kraju začinite. Dodajte sve začine i krčkajte dok se sos ne zgusne.
- U posudi veličine 25x15cm sipajte na dno malo sosa, pa poređajte kore za lazanje, prelijte crvenim sosom, pa bešamelom i preko pospite sirom, pa ponavljajte ovim redosledom dok ne utrošite sve sastojke. Gornji sloj pokrijte rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180 stepeni nekih sat vremena.
Tagovi lazanje, ručak
Sastojci
- 500 g mešanog mlevenog mesa, svinjskog i goveđeg
- 500 g kora za lazanje
- 3 čena belog luka, sitno seckanog
- 1 glavica crnog luka, veća glavica, sitno iseckana
- 1 šargarepa, iseckana na kockice
- 100 g korena celera, iseckanog na kockice
- 1 kašika mlevenog origana, bosiljka i peršuna
- so i biber po ukusu
- 500 ml pasiranog paradajza
- 1 šolja pileće supe
- 500 g rendanog Belkino pizza sira
Za bešamel sos
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka Belkino
- 1/2 kašičice muskantnog oraščića
- so po ukusu
- biber po ukusu
Pogledajte i…