Lenja pita sa višnjama
Lako
40 minutes minutes
4
Sastojci
- 400 g brašna
- 200 g šećera
- 250 g omekšalog putera
- 2 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 500 g smrznutih višanja
- 4 kašike kristal šećera
- 1 kašika skroba
- U brašno ubacite sve sastojke osim jaja. Mesite puter sa suvim sastojcima dok se sasvim ne povežu. Dodajte jaja i umesite testo. Podelite na dva dela i ostavite na 1h vremena u frižideru.
- Razvaljajte testo na dimenzije tepsije koju ste obložili papirom ili podmazali. Na donju koru sipajte višnje pa ih ravnomerno pošećerite i pospite skrobom.
- Poklopite ih drugim delom razvaljanog testa, izbockajte ga odozgo da pustite paru da prođe i pecite na 180°C dok ne porumeni. Služite na sobnoj temperaturi.
Tagovi dezert, lenja pita, lenja pita sa višnjama, višnje
Pogledajte i…