Lisnata jelka sa pesto sosom
Srednje
1 hour hour 20 minutes minutes
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 6 kašika pesto sosa
- 4 kašike krem sira
- 1 jaje razmućeno, za premazivanje
- susam za posipanje
- 200 g majoneza
- 4 čena belog luka, naseckana
- 100 g paradajz pelata ili kečap
- 1 kašičica suvog origana
- Razvijte dve ploče iz pakovanja lisnatog testa na dva pravougaonika, što pravilnija i duža (merite po plehu). Stavite na papir za pečenje jedno testo, pa ga namažite sa pesto sosom i krem sirom pa ga preklopite drugim testom.
- Isecite testo u obliku jelkice, kao veliki trougao sa malim pravougaonikom dole za stablo. Potom seckajte ravnomerno krošnje i uvrćite ih blago. Premažite jelku jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni na 180 stepeni do dvadeset minuta.
- Poslužite uz umake, majonez pomešajte sa sitno naseckanim belim lukom i pripremite drugi umak od paradajz pelata pomešanog sa origanom.
Tagovi lisnato testo, pesto sos, večera
Pogledajte i…