Mafini sa borovnicama
Lako
30 minutes minutes
5
Sastojci
- 200 g brašna TO!
- 150 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 80 ml ulja TO!
- 2 jajeta TO!
- 1 kašika vanila arome
- 2 kašike soka od limuna
- 150 g borovnica
- 25 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- Rernu zagrejte, na 200°C, sa ventilatorom kako bi mafini narasli.
- Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so pa napravite malo udubljenje u smesi. Dodajte ulje, mleko, jaja, vanilu i sok od limuna pa umutite žicom.
- Spatulom pomešajte, suve i mokre sastojke, dok se ne sjedine. Dodajte borovnice i brzo sve promešajte.
- U kalup za mafine, obložen korpicama za mafine, ulijte smesu. U preostala prazna mesta u kalupu sipajte vodu. Ona će pomoći da se mafini ravnomerno ispeku.
- Mafine pospite mešavinom smeđeg šećera i cimeta pa pecite, 20-25 minuta, dok borovnice ne puste sok.
Tagovi borovnice, cimet, kolači, limun, mafini, poslastice, vanila, za svaki dan
Sastojci
- 200 g brašna TO!
- 150 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 80 ml ulja TO!
- 2 jajeta TO!
- 1 kašika vanila arome
- 2 kašike soka od limuna
- 150 g borovnica
- 25 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
Pogledajte i…