Matcha tart sa belom čokoladom

Matcha tart sa belom čokoladom

Lako
2 hours 20 minutes

Sastojci

Za koru:

  • 150 g keksa To!
  • 25 g pistaća
  • 180 g urmi (oko 9 većih Medjool urmi)
  • 100 ml otopljenog kokosovog ulja

Za fil:

  • 450 ml slatke pavlake
  • 250 g bele čokolade
  • 2 kašike matcha praha
  • 4 kašike vrele vode
  • 1 kesica želatina

Za dekoraciju:

  • Jagode
  • Umućena slatka pavlaka

  • U blenderu sameljite keks, pistaće, urme i otopljeno kokosovo ulje dok ne dobijete lepljivu, peskastu smesu. Utisnite je u kalup za tart prečnika 25 cm, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate fil.
  • Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja i ostavite sa strane.
  • U manjoj šerpi zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Vratite na laganu vatru, dodajte pripremljen želatin i mešajte dok se i on ne rastopi.
  • U posebnoj činiji razmutite matcha prah sa 4 kašike vrele vode dok ne dobijete pastu bez grudvica. Dodajte je u smesu sa čokoladom i pavlakom, dobro sjedinite sve sastojke.
  • Sipajte fil preko ohlađene kore u kalupu i vratite u frižider na najmanje 2 sata, dok se potpuno ne stegne.
  • Pre serviranja ukrasite tart umućenom slatkom pavlakom i seckanim jagodama.
Tagovi bela čokolada, jagode, keks, kokosovo ulje, kremasti dezert, letnji dezert, matcha, pistaći, urme, voćni tart

Sastojci

Za koru:

  • 150 g keksa To!
  • 25 g pistaća
  • 180 g urmi (oko 9 većih Medjool urmi)
  • 100 ml otopljenog kokosovog ulja

Za fil:

  • 450 ml slatke pavlake
  • 250 g bele čokolade
  • 2 kašike matcha praha
  • 4 kašike vrele vode
  • 1 kesica želatina

Za dekoraciju:

  • Jagode
  • Umućena slatka pavlaka

Pogledajte i…