
Matcha tart sa belom čokoladom

Lako

2 hours hours 20 minutes minutes

Sastojci
Za koru:
- 150 g keksa To!
- 25 g pistaća
- 180 g urmi (oko 9 većih Medjool urmi)
- 100 ml otopljenog kokosovog ulja
Za fil:
- 450 ml slatke pavlake
- 250 g bele čokolade
- 2 kašike matcha praha
- 4 kašike vrele vode
- 1 kesica želatina
Za dekoraciju:
- Jagode
- Umućena slatka pavlaka
- U blenderu sameljite keks, pistaće, urme i otopljeno kokosovo ulje dok ne dobijete lepljivu, peskastu smesu. Utisnite je u kalup za tart prečnika 25 cm, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate fil.
- Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja i ostavite sa strane.
- U manjoj šerpi zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Vratite na laganu vatru, dodajte pripremljen želatin i mešajte dok se i on ne rastopi.
- U posebnoj činiji razmutite matcha prah sa 4 kašike vrele vode dok ne dobijete pastu bez grudvica. Dodajte je u smesu sa čokoladom i pavlakom, dobro sjedinite sve sastojke.
- Sipajte fil preko ohlađene kore u kalupu i vratite u frižider na najmanje 2 sata, dok se potpuno ne stegne.
- Pre serviranja ukrasite tart umućenom slatkom pavlakom i seckanim jagodama.

Tagovi bela čokolada, jagode, keks, kokosovo ulje, kremasti dezert, letnji dezert, matcha, pistaći, urme, voćni tart
Pogledajte i…