PerSu marketi

NOVO

Tart sa breskvama

Tart sa breskvama

Srednje
2sata
0

Sastojci

Kora

  • 210 g brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca (iseckanog na kockice, sobne temperature)
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • šaka krupno naseckanih badema

Fil od breskvi

  • 5-6 oljuštenih naseckanih breskvi
  • 50 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica želatina
  • do 200ml vode

Poslastičarska krema

  • 270 ml mleka Belkino
  • 30 g gustina
  • 3 žumanca
  • 55 g šećera
  • 125 ml slatke pavlake
  • 30 g maslaca (što mekšeg)

Kora

  • Najpre viljuškom izdrobite maslac i jaja, potom pomešajte sve sastojke u posudi, pa rukama zamesite testo kako bi se sastojci povezali. Testo istanjite oklagijom i ostavite na pola sata (u kesi) frižider kako bi se ohladilo. Kada se testo prohladilo, pobrašnjavite površinu za rad pa razvite testo oklagijom. Namotajte testo na oklagiju i prebacite ga u kalup za pečenj. Prstima oblikujte stranice i prilagodite testo kalupu. Kako se testo ne bi dizalo, preko stavite papir za pečenje i ravnomerno prospite pasulj ili tegiće za pečenje. Pecite na 180°C 20-30 minuta. Krupno naseckani badem pospite na dno kore i ostavite je da se prohladi do sipanja želea.

Fil

  • Pripremite kesicu želatina prema uputstvu sa pakovanja i ostavite ga po strani. U šerpi skuvajte iseckane breskve sa šećerom, solju i vodom dok ne omekšaju dovoljno da se mogu izblendati (15 minuta). Izblendajte ih štapnim mikserom ili u blenderu pa vratite na tihu vatru i dodajte želatin. Mešajte dok se ne rastopi, ne dozvoljavajući smesi da proključa. Ostavite smesu po strani da se prohladi, pa je izlijte preko badema u koru i ostavite u frižider.

Krem

  • U šerpi skuvajte 250 ml mleka (do ključanja). U preostalih 20 ml hladnog mleka razmutite 30 g gustina. Mikserom umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetle boje, pa dodajte smesu sa gustinom i dobro promešajte. Polako krenite sa dodavanjem vrelog mleka i mutate mikserom kako bi se smesa brže prohladila. Fil vratite u šerpu i na tihoj vatri mešajte žicom dok se ne zgusne, pa ostavite po strani. Slatku pavlaku umutite mikserom, ne čvrsto, samo da dobijete laganu kremu. Dodajte je filu i sjedinite smesu žicom pa je ostavite da se prohladi u frižider. Nakon 30-60 minuta hlađenja, kada se i želatin stegao u kalupu, mikserom umutite fil sa maslacem i prelijte ga u kalup. Ukrasite sa naseckanom breskvom i poslužite.
Tagovi bademi, breskve, dezert, pavlaka, tart

Sastojci

Kora

  • 210 g brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca (iseckanog na kockice, sobne temperature)
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • šaka krupno naseckanih badema

Fil od breskvi

  • 5-6 oljuštenih naseckanih breskvi
  • 50 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica želatina
  • do 200ml vode

Poslastičarska krema

  • 270 ml mleka Belkino
  • 30 g gustina
  • 3 žumanca
  • 55 g šećera
  • 125 ml slatke pavlake
  • 30 g maslaca (što mekšeg)

Pogledajte i…