Mrvičasta pita sa šljivama i breskvama
Lako
1 hour hour 15 minutes minutes
Sastojci
- 450 g šljiva
- 450 g breskvi
- 1/2 soka od limuna
- 1 rendana kora od limuna
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 10 g tapiokinog skroba
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog kardamoma
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 120 g bezglutenskog brašna
- 80 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g ovsenih pahuljica
- 50 g pekana sitno seckanih
- Prstohvat soli
- Naseckati očišćene šljive na četvrtine i breskve na osmine pa ih pomešati sa sokom od limuna, korom od limuna, šećerom, vanilin šećerom, soli, skrobom i začinima. Prebaciti voće u vatrostalni pekač i ostaviti po strani.
- Zagrejati rernu na 180°C. Pomešati u posudi prstima maslac sa brašnom dok ne postane zrnast pa dodati šećer, ovsene pahuljice, pekane i so pa sve dobro pomešati.
- Posuti voće u pekaču sa ovom smesom i peći u rerni 50 minuta.
- Poslužiti kolač sa sladoledom od vanile.
Tagovi bezglutenski, breskve, kolač, limun, ovsene pahuljice, pekani, pita, šljive
Sastojci
- 450 g šljiva
- 450 g breskvi
- 1/2 soka od limuna
- 1 rendana kora od limuna
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 10 g tapiokinog skroba
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog kardamoma
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 120 g bezglutenskog brašna
- 80 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g ovsenih pahuljica
- 50 g pekana sitno seckanih
- Prstohvat soli
Pogledajte i…