Muffuletta sendvič

Muffuletta sendvič

Lako
1 hour

Sastojci

Za salsu od turšije:

  • 150 g zelenih Maslina bez koštice
  • 125 g šarene turšije
  • 1 velika pečena paprika iz turšije
  • 2 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 20 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • Malo bibera

Za sendviče:

  • 250 g Trivit beli hleb cipovka sečeni
  • 150 g dimljenog vrata
  • 150 g Edamer sira Belkino, sečenog na listove
  • 125 g mortadele
  • 100 g Rustik salame Delikato

  • U secka dodati masline, turšiju, papriku, beli luk, maslinovo ulje, sirće i začine. Kratko izblendati – dovoljno da se svi sastojci usitne, ali da ostanu vidljivi komadići zbog bolje teksture. Dobijenu salsu ostaviti da odmori najmanje 30 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  • Na aluminijumskoj foliji rasporediti hleb i sve ih premazati salsom.
  • Na tri donja parčeta hleba ređati redom: dimljeni vrat, Edamer sir, mortadelu, još jedan sloj Edamer sira, i na kraju Rustik salamu. Prekriti preostalim parčetom hleba, salsom na dole.
  • Umotati svaki sendvič u alu foliju. Po potrebi, ukoliko je hleb sa debljom koricom, staviti neki teži predmet preko kako bi se sastojci povezali i salsa dobro upila u hleb. Nakon toga, odložiti u frižider da se hladi još najmanje 30 minuta.
  • Sendviče poslužiti hladne ili blago temperirane.
Tagovi brza priprema, delikatesni sendvič, dimljeni vrat, edamer sir, masline, mortadela, muffuletta, piknik, rustik salama, sendvič, suvo meso, turšija

Sastojci

Za salsu od turšije:

  • 150 g zelenih Maslina bez koštice
  • 125 g šarene turšije
  • 1 velika pečena paprika iz turšije
  • 2 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 20 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • Malo bibera

Za sendviče:

  • 250 g Trivit beli hleb cipovka sečeni
  • 150 g dimljenog vrata
  • 150 g Edamer sira Belkino, sečenog na listove
  • 125 g mortadele
  • 100 g Rustik salame Delikato

Pogledajte i…