Pastrmka iz rerne sa krompir salatom
Srednje
1 hour hour 45 minutes minutes
5
Sastojci
- 2 pastrmke
- 50 g prezli
- sveži i suvi peršun
- 1 limun
- 15 g pinjola
- 4 čena belog luka
- so
- biber
- malo tucane ljute paprike, opciono
- 400 g krompira
- 2 glavice crnog luka
- sirće
- maslinovo ulje
- Nakon što ste očistili ribu, spolja i iznutra, operite je i stavite da se suši na papiru. Pripremite u široj, a plitkoj posudi 50g prezli, 2 kašike suvog peršuna, so, biber i ljutu papriku pa sve izmešajte. Na ribi napravite par vertikalnih zareza sa strane pa je dobro uvaljajte u ovu smesu sa svih strana pa je odložite u pleh obložen papirom za pečenje, na koji ste nakapali malo ulja.
- Zatim napunite ribu unutra sa po 2 čena belog luka, 2 koluta limuna, svežim peršunom, soli i biberom po ukusu. Pecite u rerni nekih pola sata na 180°C, primetićete kada riba dobije lepu boju.
- Pripremite krompir salatu, tako što ćete obariti krompir u ljusci, pa ga ostaviti da se ohladi u hladnoj vodi. Iseckajte ga na kolutiće, začinite sa sirćetom, uljem, soli i biberom po ukusu, zatim dodajte iseckan luk i sveži peršun po ukusu, pa sve dobro promešajte. Servirajte sa svežim limunom i pinjolima.
Tagovi krompir, krompir salata, pastrmka, večera
Pogledajte i…