Pasulj prebranac
Lako
2 hours hours
5
Sastojci
- 250 g pasulja tetovca
- so i biber po ukusu
- 50 dl ulja
- 250 g crnog luka naseckanog na kolutove
- 3 čena belog luka, naseckana na listiće
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- par listića lovora
- Delikato kobasica naseckana na kolutiće (opciono)
- Pasulj operite, prelijte vodom i kuvajte dok ne proključa. Prospite vodu, sipajte novu, kuvajte do ključanja, pa bacite i tu vodu. Sipajte toplu vodu, posolite je, kuvajte sat vremena dok se pasulj konačno ne skuva. Procedite pasulj, ali sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvao. Dodajte pola kašike slatke paprike i bibera po ukusu, promešajte i ostavite sa strane.
- Na tiganju izdinstajte naseckane kolutiće kobasice, pa ih dodajte pasulju i dobro sjedinite.
- U istom tiganju izdinstajte crni i beli luk na par kašika ulja. Posolite malo luk, dodajte pola kašike slatke paprike i pola kašičice ljute paprike, pa sklonite tiganj sa strane.
- Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja, pa stavite red pasulja, red luka, red pasulja, red luka i konačno završite sa pasuljem od gore. Dodajte malo lovorovog lišća, pa stavite se peče na 180 stepeni do sat vremena, odnosno dok se ne zapeče od gore a tečnost ispari.
Tagovi glavno jelo, kobasica, lovorov list, pasulj, prebranac, ručak
Sastojci
- 250 g pasulja tetovca
- so i biber po ukusu
- 50 dl ulja
- 250 g crnog luka naseckanog na kolutove
- 3 čena belog luka, naseckana na listiće
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- par listića lovora
- Delikato kobasica naseckana na kolutiće (opciono)
Pogledajte i…