Pileća korpica
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 ravna kašika soli
- 1 ravna kašika bibera
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- 75 g prezli
- 25 g susama
- 250 ml ulja
- 750 g belog krompira
- 200 g majoneza
- 6 čenova belog luka
- Piletinu iseći na trakice i pomešati sa malo soli, bibera i brašna. Staviti u zip lock vrećicu pa ostaviti da se ohladi u frižider na pola sata. Isečene trake uvaljati u brašno, zatim u jaja (koja ste prethodno izmutili viljuškom) i na kraju u mešavinu prezli i susama. Pržiti u dubokom vrelom ulju. Prženo meso staviti na salvetu da upije višak masnoće.
- Krompiriće pripremite tako što ćete ih iseckati na ploškice, začiniti po ukusu, staviti na pleh obložen papirom za pečenje sa par kapi ulja i peći 30 minuta na 220°C.
- Umak pripremite tako što ćete pomešati majonez i sitno naseckani beli luk i ostaviti da odstoji sat vremena. Pileću korpicu služite toplu uz kupus salatu.
Tagovi jaja, krompir, majonez, piletina, pomfrit, predjelo, prezle, susam, večera
Pogledajte i…