Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Lako
1 hour
4.25

Sastojci

  • 80 g svinjske masti Delikato
  • 1 veći luk sitno naseckan
  • 1 paprika sitno iseckana
  • 3 čena belog luka sitno naseckana
  • 3 lovorova lista
  • 600 g bataka može i karnataka i belog mesa
  • 300 g pasiranog paradajza
  • 100-200 ml vode
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 1/2 kašike gruvane paprike ukoliko volite ljuće, slobodno stavite 1 kašiku
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 150 g pavlake Belkino
  • 1 kašika brašna

  • U šerpi zagrejati mast pa izdinstati luk i papriku, dok luk ne postane staklast. Dodati beli luk, kratko prodinstati pa dodati lovorov list.
  • Ubaciti piletinu pa je dinstati je sa svih strana, dok ne dobije zlatnu koricu od pečenja. Uliti paradajz i vodu, mešati dok smesa ne provri.
  • Začiniti, promešati i poklopiti pa na tihoj vatri kuvati uz povremeno mešanje dok se piletina ne skuva (30 minuta).
  • U međuvremenu, u manjoj posudi, pomešati pavlaku i brašno pa ostaviti sa strane. Kada je piletina skuvana dodati par kašika paprikaš smese u pavlaku i promešati kako bi se pavlaka ugrejala pa izliti svu pavlaku u paprikaš i dobro promešati.
  • Kuvati još par minuta, dok se sastojci ne sjedine, pa servirati uz domaću testeninu i sitno iseckan sveži peršun.
Tagovi paprika, paradajz, pileće meso, pileći paprikaš, ručak, testenina

Sastojci

  • 80 g svinjske masti Delikato
  • 1 veći luk sitno naseckan
  • 1 paprika sitno iseckana
  • 3 čena belog luka sitno naseckana
  • 3 lovorova lista
  • 600 g bataka može i karnataka i belog mesa
  • 300 g pasiranog paradajza
  • 100-200 ml vode
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 1/2 kašike gruvane paprike ukoliko volite ljuće, slobodno stavite 1 kašiku
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 150 g pavlake Belkino
  • 1 kašika brašna

Pogledajte i…