Pileći paprikaš
Lako
1 hour hour
4.25
Sastojci
- 80 g svinjske masti Delikato
- 1 veći luk sitno naseckan
- 1 paprika sitno iseckana
- 3 čena belog luka sitno naseckana
- 3 lovorova lista
- 600 g bataka može i karnataka i belog mesa
- 300 g pasiranog paradajza
- 100-200 ml vode
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 1/2 kašike gruvane paprike ukoliko volite ljuće, slobodno stavite 1 kašiku
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 150 g pavlake Belkino
- 1 kašika brašna
- U šerpi zagrejati mast pa izdinstati luk i papriku, dok luk ne postane staklast. Dodati beli luk, kratko prodinstati pa dodati lovorov list.
- Ubaciti piletinu pa je dinstati je sa svih strana, dok ne dobije zlatnu koricu od pečenja. Uliti paradajz i vodu, mešati dok smesa ne provri.
- Začiniti, promešati i poklopiti pa na tihoj vatri kuvati uz povremeno mešanje dok se piletina ne skuva (30 minuta).
- U međuvremenu, u manjoj posudi, pomešati pavlaku i brašno pa ostaviti sa strane. Kada je piletina skuvana dodati par kašika paprikaš smese u pavlaku i promešati kako bi se pavlaka ugrejala pa izliti svu pavlaku u paprikaš i dobro promešati.
- Kuvati još par minuta, dok se sastojci ne sjedine, pa servirati uz domaću testeninu i sitno iseckan sveži peršun.
Tagovi paprika, paradajz, pileće meso, pileći paprikaš, ručak, testenina
Sastojci
- 80 g svinjske masti Delikato
- 1 veći luk sitno naseckan
- 1 paprika sitno iseckana
- 3 čena belog luka sitno naseckana
- 3 lovorova lista
- 600 g bataka može i karnataka i belog mesa
- 300 g pasiranog paradajza
- 100-200 ml vode
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 1/2 kašike gruvane paprike ukoliko volite ljuće, slobodno stavite 1 kašiku
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 150 g pavlake Belkino
- 1 kašika brašna
Pogledajte i…