Pileći ražnjići sa povrćem
Lako
2 hours hours
Sastojci
- 500 g pilećeg filea
- 2 crvene paprike babura ili šilja
- 1 tikvica
- 1 glavica crvenog luka, srednja
Marinada
- 1 kašika meda
- 1 kašičica dimljene slatke paprike
- 1 čen pasiranog belog luka
- 1/2 soka od limuna
- ulje
- so
- biber
Za umak od fete
- 250 g grčkog sira Belkino
- 150 g grčkog jogurta
- 2 čena belog luka
- sveže mirođije prema ukusu
Predlog za služenje
- tortilja
- sveže salate
- masline
- Umak pripremite tako što ćete pomešati sve sastojke u jednoj posudi i ostaviti u frižideru do služenja.
- Meso i povrće naseckajte na kockice. Ubacite ih u jednu činiju i dodajte im sve sastojke za marinadu. Dobro promešajte i ostavite pokriveno u frižideru 30 minuta ili duže.
- Ako koristite drvene štapiće, potopite ih u vodu na nekoliko minuta.
- Ređajte na njih povrće i meso redosledom koji vam se dopada. Pecite ih na gril, običnom tiganju ili na roštilju.
- Ovaj recept je idealan da se napravi dan ranije za veliko društvo. Takođe deca vam mogu pomoći da sastavite ražnjiće. Pecite ih 5 minuta sa obe strane. Da biste proverili da li je meso pečeno isecite jedno parče pa vidite da li je sredina skuvana.
Tagovi pileći ražnjići, piletina, povrće, ražnjići, ručak
Sastojci
- 500 g pilećeg filea
- 2 crvene paprike babura ili šilja
- 1 tikvica
- 1 glavica crvenog luka, srednja
Marinada
- 1 kašika meda
- 1 kašičica dimljene slatke paprike
- 1 čen pasiranog belog luka
- 1/2 soka od limuna
- ulje
- so
- biber
Za umak od fete
- 250 g grčkog sira Belkino
- 150 g grčkog jogurta
- 2 čena belog luka
- sveže mirođije prema ukusu
Predlog za služenje
- tortilja
- sveže salate
- masline
Pogledajte i…