Piletina sa testeninom u pesto sosu

Piletina sa testeninom u pesto sosu

Lako
38 minutes
5

Sastojci

  • 80 g svežeg bosiljka
  • 50 g oraha
  • 3 čena belog luka
  • 50 g parmezana
  • 160 ml maslinovog ulja
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g cherry paradajza
  • 1 ljubičasti luk
  • 200 g farfala testenine
  • so i biber po ukusu

  • Izblendirajte bosiljak, orahe, beli luk, parmezan i maslinovo ulje u homogenu smesu.
  • Iseckajte piletinu na tanje šnicle i pomešajte sa 3 pune kašike pesto sosa. Piletinu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 200°C.
  • Testeninu obarite u posoljenoj vodi. Paradajz i luk naseckajte, pa ostavite sa strane.
  • Pomešajte oceđenu testeninu sa kašikom pesto sosa. Piletinu naseckajte na zalogaje, posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte sa testeninom, pa dodajte paradajz i luk. Sve dobro promešajte, dodajte još malo parmezana i sitno seckanih oraha, pa poslužite.
  • *Od datih količina za pesto sos, dobićete jednu šolju viška, koju možete čuvati u frižideru, samo prelite malo maslinovog ulja od gore. Za ovaj recept vam treba oko pola šolje.
Tagovi bosiljak, pesto sos, piletina, ručak, testenina, večera

Sastojci

  • 80 g svežeg bosiljka
  • 50 g oraha
  • 3 čena belog luka
  • 50 g parmezana
  • 160 ml maslinovog ulja
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g cherry paradajza
  • 1 ljubičasti luk
  • 200 g farfala testenine
  • so i biber po ukusu

Pogledajte i…