![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/0__MG_3028-scaled.jpg)
Posni burgeri
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 480 g batata, ispečenog u rerni
- 240 g obarenog pasulja
- 1 manji crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 90 g prezli
- 30 g nutritivnog kvasca
- 10 g mlevenog lana
- 5 g svežeg peršuna, sitno seckanog
- 2 kapišičice ljute gruvane paprike
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1/2 kašičica mlevenog bibera
- Batat ispeći u rerni (sat vremena na 180°C) pa ga oljuštiti. Mlevenom lanu dodati 30 ml vode i ostaviti smesu po strani. U blenderu usitniti batat, pasulj, luk i beli luk. Smesi dodati prezle, nutritivni kvasac, lan, peršun i začine. Sve dobro pomešati i ostaviti na 5 minuta da prezle upiju višak tečnosti.
- Oblikovati smesu nauljenim rukama u burger (155 g po komadu). Od ove smese ćete dobiti 5 komada, pa ih staviti u pleh za pečenje na 200°C. Nakon 15 minuta pečenja prebacite rernu na funkciju gril (gornji grejač) i pecite još 15 minuta, prebacite pleh što bliže grejaču.
- Sastaviti burger tako što ćete grilovati zemičke pa namazati barbekju sos, staviti malo matovilca i rukole, pljeskavicu, cherry paradajz, hrskavog luka i konačno posnog majoneza sa lukom i srirachom pa služite toplo.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi batat, burgeri, pasulj, posno, ručak, večera
Sastojci
- 480 g batata, ispečenog u rerni
- 240 g obarenog pasulja
- 1 manji crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 90 g prezli
- 30 g nutritivnog kvasca
- 10 g mlevenog lana
- 5 g svežeg peršuna, sitno seckanog
- 2 kapišičice ljute gruvane paprike
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1/2 kašičica mlevenog bibera
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…