Posni burgeri

Posni burgeri

Lako
1 hour 30 minutes
5

Sastojci

  • 480 g batata, ispečenog u rerni
  • 240 g obarenog pasulja
  • 1 manji crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 90 g prezli
  • 30 g nutritivnog kvasca
  • 10 g mlevenog lana
  • 5 g svežeg peršuna, sitno seckanog
  • 2 kapišičice ljute gruvane paprike
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1/2 kašičica mlevenog bibera

  • Batat ispeći u rerni (sat vremena na 180°C) pa ga oljuštiti. Mlevenom lanu dodati 30 ml vode i ostaviti smesu po strani. U blenderu usitniti batat, pasulj, luk i beli luk. Smesi dodati prezle, nutritivni kvasac, lan, peršun i začine. Sve dobro pomešati i ostaviti na 5 minuta da prezle upiju višak tečnosti.
  • Oblikovati smesu nauljenim rukama u burger (155 g po komadu). Od ove smese ćete dobiti 5 komada, pa ih staviti u pleh za pečenje na 200°C. Nakon 15 minuta pečenja prebacite rernu na funkciju gril (gornji grejač) i pecite još 15 minuta, prebacite pleh što bliže grejaču.
  • Sastaviti burger tako što ćete grilovati zemičke pa namazati barbekju sos, staviti malo matovilca i rukole, pljeskavicu, cherry paradajz, hrskavog luka i konačno posnog majoneza sa lukom i srirachom pa služite toplo.
Tagovi batat, burgeri, pasulj, posno, ručak, večera

Sastojci

  • 480 g batata, ispečenog u rerni
  • 240 g obarenog pasulja
  • 1 manji crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 90 g prezli
  • 30 g nutritivnog kvasca
  • 10 g mlevenog lana
  • 5 g svežeg peršuna, sitno seckanog
  • 2 kapišičice ljute gruvane paprike
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1/2 kašičica mlevenog bibera

Pogledajte i…