Puding sa starim hlebom
Lako
1 hour hour
Sastojci
- malo maslaca za premazivanje
- 250 g starog tost hleba
- 2 jaja
- 250 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka Belkino
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 200 g oceđenih višanja iz kompota (svežih ili bilo kog drugog voća po izboru)
- 3 kašike smeđeg šećera
- šećer u prahu za posipanje (opciono)
- Premazati pekač (26x20 cm) maslacem sa svih strana. Hleb iseći na kockice (zalogaje) i staviti ga u pekač. Umutiti jaja pa dodati mleko Belkino, slatku pavlaku, vanilin šećer, cimet i so. Sve dobro sjediniti i preliti u pekač preko hleba.
- Ostaviti hleb da se natapa desetak minuta, promešati hleb na pola tako da hleb od dole dođe gore. Zagrejati rernu na 180°C. Preko hleba ravnomerno posuti višnje i posuti preko njih smeđi šećer pa staviti puding da se peče do 35 minuta.
- Izvaditi pekač napolje i ostaviti ga da se prohladi pa posuti šećerom u prahu i poslužiti isečeno na kocke.
Tagovi cimet, dezert, puding vanila, stari hleb, višnje
Sastojci
- malo maslaca za premazivanje
- 250 g starog tost hleba
- 2 jaja
- 250 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka Belkino
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 200 g oceđenih višanja iz kompota (svežih ili bilo kog drugog voća po izboru)
- 3 kašike smeđeg šećera
- šećer u prahu za posipanje (opciono)
Pogledajte i…