Punjeno pile iz rerne

Punjeno pile iz rerne

Srednje
2 hours

Sastojci

  • 3 šolje unutrašnjosti hleba
  • 3/4 šolje mleka Belkino
  • 25 g maslaca
  • 1/2 naseckanog praziluka sitno naseckanog
  • 2 štapa celera sitno naseckana
  • 1 šargarepa sitno naseckana
  • Malo peršuna žalfije i majčine dušice, sitno naseckane
  • So i biber po ukusu
  • 1 šolja sitno seckanih oraha
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 5 g svežeg peršuna sitno naseckanog
  • 5 g sveže sveže žalfije sitno naseckane
  • 5 g svežeg ruzmarina sitno naseckanog
  • So i biber
  • 2 kg pileta

  • Hleb usitniti i preliti mlekom pa ostaviti po strani da omekša.
  • Zagrejati maslac u tiganju i izdinstati praziluk, celer i šargarepu dok ne omekšaju pa dodati začine.
  • Dodati hleb i orah pa sve zajedno pomešati.
  • Dodati jaje, skinuti sa ringle i izmešati.
  • Maslac pomešati sa svežim začinima i ostaviti po strani.
  • Pile oprati pa ga osušiti ubrusima.
  • Napuniti unutrašnjost pileta nadevom koliko staje (ostatak ćete staviti preko, kada stavite pile da se peče).
  • Zagrejati rernu na 190°C.
  • Pripremiti posudu za pečenje sa žicom ili dublji sud.
  • Premazati pile maslacem sa začinima sa svih strana, posoliti i pobiberiti takođe, pa položiti pile na žicu, grudima na gore.
  • Zavezati piletu noge kanapom pa staviti ostatak fila među noge.
  • Pile peći 60 minuta, pa podići temperaturu na 200°C i peći još 30 minuta.
  • Povremeno tokom pečenja premazivati pile sa masnoćom od pečenja.
  • Nakon pečenja ostaviti pile, 10 minuta, na sobnoj temperaturi pa polužiti.
Tagovi hleb, maslac, punjeno pile, ručak, suvi začini, sveže povrće

Sastojci

  • 3 šolje unutrašnjosti hleba
  • 3/4 šolje mleka Belkino
  • 25 g maslaca
  • 1/2 naseckanog praziluka sitno naseckanog
  • 2 štapa celera sitno naseckana
  • 1 šargarepa sitno naseckana
  • Malo peršuna žalfije i majčine dušice, sitno naseckane
  • So i biber po ukusu
  • 1 šolja sitno seckanih oraha
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 5 g svežeg peršuna sitno naseckanog
  • 5 g sveže sveže žalfije sitno naseckane
  • 5 g svežeg ruzmarina sitno naseckanog
  • So i biber
  • 2 kg pileta

Pogledajte i…