Punjeno pile iz rerne
Srednje
2 hours hours
Sastojci
- 3 šolje unutrašnjosti hleba
- 3/4 šolje mleka Belkino
- 25 g maslaca
- 1/2 naseckanog praziluka sitno naseckanog
- 2 štapa celera sitno naseckana
- 1 šargarepa sitno naseckana
- Malo peršuna žalfije i majčine dušice, sitno naseckane
- So i biber po ukusu
- 1 šolja sitno seckanih oraha
- 1 jaje
- 50 g maslaca sobne temperature
- 5 g svežeg peršuna sitno naseckanog
- 5 g sveže sveže žalfije sitno naseckane
- 5 g svežeg ruzmarina sitno naseckanog
- So i biber
- 2 kg pileta
- Hleb usitniti i preliti mlekom pa ostaviti po strani da omekša.
- Zagrejati maslac u tiganju i izdinstati praziluk, celer i šargarepu dok ne omekšaju pa dodati začine.
- Dodati hleb i orah pa sve zajedno pomešati.
- Dodati jaje, skinuti sa ringle i izmešati.
- Maslac pomešati sa svežim začinima i ostaviti po strani.
- Pile oprati pa ga osušiti ubrusima.
- Napuniti unutrašnjost pileta nadevom koliko staje (ostatak ćete staviti preko, kada stavite pile da se peče).
- Zagrejati rernu na 190°C.
- Pripremiti posudu za pečenje sa žicom ili dublji sud.
- Premazati pile maslacem sa začinima sa svih strana, posoliti i pobiberiti takođe, pa položiti pile na žicu, grudima na gore.
- Zavezati piletu noge kanapom pa staviti ostatak fila među noge.
- Pile peći 60 minuta, pa podići temperaturu na 200°C i peći još 30 minuta.
- Povremeno tokom pečenja premazivati pile sa masnoćom od pečenja.
- Nakon pečenja ostaviti pile, 10 minuta, na sobnoj temperaturi pa polužiti.
Tagovi hleb, maslac, punjeno pile, ručak, suvi začini, sveže povrće
Sastojci
- 3 šolje unutrašnjosti hleba
- 3/4 šolje mleka Belkino
- 25 g maslaca
- 1/2 naseckanog praziluka sitno naseckanog
- 2 štapa celera sitno naseckana
- 1 šargarepa sitno naseckana
- Malo peršuna žalfije i majčine dušice, sitno naseckane
- So i biber po ukusu
- 1 šolja sitno seckanih oraha
- 1 jaje
- 50 g maslaca sobne temperature
- 5 g svežeg peršuna sitno naseckanog
- 5 g sveže sveže žalfije sitno naseckane
- 5 g svežeg ruzmarina sitno naseckanog
- So i biber
- 2 kg pileta
Pogledajte i…